Und ewig schwimmen die Flüchtlinge…*

Tehaterplatz

Fotomatten met vluchtelingengraven komen op de witte vlekken

Het debat rond de islamitische schroothoop schrootkunst voor de Frauenkirche in Dresden is weliswaar nog niet verstomd, of de asielindustrie schakelt een versnelling hoger om het erfzondecomplex aan te wakkeren (https://www.golfbrekers.be/kunst-in-dresden-voor-de-vrede-in-aleppo/)


Vandaag werd het volgende ‘kunstproject’ „Lampedusa 361“  op de Theaterplatz geopend.

Afbeeldingsresultaat voor „Lampedusa 361“
99 grote foto’s voor de Semperopera tonen de graven van ‘vluchtelingen’ die in de Mid. Zee verdronken zijn.  Ook dit kunstwerk moet deel uitmaken van de herdenking op 13 februari. ‘Theaterplatz wird Flüchtlingsfriedhof’. Initiatiefneemster Heidrun Hannusch van de vereniging ‘Friends of Dresden Deutschland’ is er gerust in: “Dat zal de gemoederen met zekerheid weer ophitsen, maar wij zijn niet op provocatie uit.”.  De vriendin van Dresden en van alle kandidaat-immigranten trok met een fotograaf naar Italië op zoek naar graven van diep betreurde drenkelingen.  Hoeveel haar idee gaat kosten, weet ze nog niet te zeggen, ergens iets met ‘lage’ vijf cijfers.

“… gefinancierd door de stad en door de vereniging werden de foto’s in de Dresdener firma Pigmentpol op 99 fotomatten van elk 1.91 m x 1.35 gedrukt…”

Misschien kunnen de matten nog dienen als matras voor de in de steek gelaten daklozen.

Het is wachten op het volgende kunstproject.  Misschien wordt Dresden nog eens gebombardeerd om aan de oorlog in Syrië te herinneren. 13 februari werd immers niet toevallig gekozen.  De ‘vrienden van Dresden’ stellen dat de reislustige zeevaarders ‘oorlogsslachtoffers’ zijn zoals de Dresdener bevolking op 13 februari 1945.

We vernemen net dat er milieu-alarm geluid werd over het autobussenkunstwerk op de Dresdener Neumarkt.  Naar het schijnt druppelen er schadelijke vloeistoffen uit.

*… naar analogie met Und ewig singen die Wälder”

2 gedachten over “Und ewig schwimmen die Flüchtlinge…*

  1. Moedig initiatief ,zoveel slachtoffers die op zoek waren naar liefde begrip en een (leefloon ?) Behoudens uitzonderingen allemaal jonge mannen goed doorvoed weggerukt uit het aardse leven , heel triestig en dramatisch , een herdenking waardig. Maar hebben de initiatiefnemers ook gedacht om de graven te fotograferen van de vele onschuldige slachtoffers die omwille van een krapuleuze ideologie werden vermoord op verschillende plaatsen Belgie , Frankrijk e.a.
    .
    Geen bezinningsruimte waar eens kan worden nagedacht over de vele slachtoffers van sexueel geweld en dergelijke asielfratsen .Werden er geen correcte non poco statistieken getoond waarbij de bezoekers kunnen vaststellen dat de criminaliteit in stijgende lijn gaat sedert de komst van de wirschaffendassen . Ik denk het niet , alles is welkom ook het krapuul , de lamzakken, profiteurs , tafelschuimers en avonturiers

  2. Kijk nu toch maar weer eens!En dan maar een debatje organiseren over de armoede in Vlaanderen om de burgers nog een beetje meer uit te lachen nietwaar somers,van malderen en co,gewoon walgelijk!!!En kijk nu toch,de 2de beste burgemeester van de wereld weet weer van niets!!Naast de burgers op te zadelen met torenhoge rekeningen door de import van zgn.vluchtelingen nu nog eens hun graaicultuur daarbovenop,hoelang nog???

    http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3077815/2017/02/11/Na-PubliFin-in-Wallonie-nu-ook-een-Publi-schandaal-in-Vlaanderen.dhtml

Reacties zijn gesloten.