Het Systeem

Afbeeldingsresultaat voor rode zakkenvullersVerschillende Gentse schepenen kregen afgelopen jaar een bijzonder stevige zitvergoeding via Publipart, een dochteronderneming van Publifin.  Meer bij DM

Nang Khanthaly     TABOELOOS BEKEKEN BELGIE !

Naar aanleiding van de voortdurende Politieke Partijen Oligarchie met al haar perverse gevolgen van steeds meer en grotere maatschappelijke puinhopen.

De onwil om een 19de eeuws totaal veracherlijkt bestuurs- en kiesvorm verlaagd in de zesde onmacht te vernieuwen naar een 21ste eeuws moderne bestuurs- en kiessysteem. Daar willen de politieke partijen niet aan omdat het hen zoals het nu gaat, niet gaat, goed uitkomt en ze zichzelf en de netwerkvrienden goed kunnen bedienen.

Politici die voor ons zouden moeten werken maar tot tientallen mandaten uitoefenen, al dan niet betaald en dat mag je dan geen corruptie noemen. Omdat je het slechts mondjesmaat kunt bewijzen en onze media de onderzoeksjournalisten niet meer kan/wil betalen en ze aan constructieve alternatieve nieuwsduiding doen.

Politici en justitiewerkers ( rechters, procureurs, etc) die ons maar willen blijven overtuigen dat er scheiding van machten is terwijl zij politiek benoemd worden, wat wereldvreemde resultaten leidt.

Verder al die politieke benoemingen, waarvoor in andere landen er ministers afgezet en zelfs vervolgd worden, maar hier is het regel en zogenaamd democratisch.

Een land waar de burgers in perceptie en hun belangenbehartiging slechts op de vijfde plaats komt bij de politieke zogenaamde democratische heersers.

Een land waar men stelt dat zij daar vertegenwoordigt zijn door democratisch verkozen volksvertegenwoordigers, maar waar het enkel partijvertegenwoordigers zijn waarbij de partij uitmaakt wie er gekozen kan worden.

Waar er een wet is als je niet genoeg verkozenen hebt in uw fractie dat de parlementsvoorzitter van een zogenaamde democratische partij (N-VA) u de mond kan snoeren, wat pure partij oligarchie is.

Een land waar het volk nooit gekozen heeft voor de bestuursvorm zoals ze is. Omdat in 1831 alleen maar de elitairen mochten kiezen en het “gewone” volk, het plebs, niet.

Een land waar rechtsongelijkheid heerst. Daar parlementsleden wel op pensioen mogen gaan, wegens verworven rechten bij monde van de parlementsvoorzitter en de burgers langer moeten werken ondanks hun ooit aangegane arbeidscontract.

Enzo verder en zo voorts … tijd dat wij hier als volk ook wakker worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 gedachten over “Het Systeem

  1. Er is een oplossing aan dat gigantisch corrupt systeem, die oplossing heb ik reeds jaren geschreven en gezegd:
    “Leg totaal verbod op aan ALLE politiekers om meer dan één mandaat te hebben”, enkel het mandaat waarvoor ze verkozen zijn mogen ze invullen en over dat mandaat betalen ze belastingen zoals wij betalen over onze inkomsten.
    Neem ze alle privéleges af en verplicht ze te werken met een tikkaart w.w.z. “niet op het werk geen geld” want ze horen nergens anders te zijn dan op de plaats waar ze voor verkozen zijn.
    Wedden dat er een massa zullen vluchten uit de politiek? De schraapperiode is over….ha ha ha.

Reacties zijn gesloten.