UGent: repressie van Vlaamsnationale studenten?

Op 6 september jl. maakte de rector van de UGent bekend dat de universiteit Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove met onmiddellijke ingang schorste en een tuchtprocedure startte om hem definitief uit te sluiten. Naar aanleiding van dit incident wilde ik wel eens van de minister van Onderwijs weten hoe vaak dit gebeurt in onze universiteiten/hogescholen. Uit het antwoord van minister Crevits blijkt meteen het zeer uitzonderlijke karakter van deze schorsing en procedure tot uitsluiting.

De voorbije 5 jaar zijn er aan de Vlaamse universiteiten 6 studenten uitgesloten, aan de hogescholen zijn er dat 15. Deze sancties waren allemaal het gevolg van wangedrag of zelfs misdrijven die begaan werden in relatie met of op de universiteit: zedenfeiten, schriftvervalsing, geweld op de campus of het manifest niet-naleven van afspraken.

De schorsing en het toegangsverbod voor Dries Van Langenhove voor feiten die niet universiteitsgerelateerd zijn, is volgens mij dan ook buitenproportioneel en een gevaarlijk precedent. Aparte sancties voor rechtse en/of Vlaams-nationale studenten?

De rector van de UHasselt is het met mij eens. Hij zegt: “Ik vond het een merkwaardige beslissing van de Gentse rector om Van Langenhove helemaal uit te sluiten.”

Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, inclusief Chris Janssens, tekst

 

1 gedachte op “UGent: repressie van Vlaamsnationale studenten?

  1. Het is duidelijk dat de Gentse universiteit een broeinest is van links gespuis en de loge.

Reacties zijn gesloten.