6 gedachten over “Twietjes

 1. Niet moeilijk als je de prijzen van Heinz en Aldi vergelijkt. Maar dat het in de UK goedkoper produceren is?

  • Je hebt vanuit economisch standpunt uiteraard gelijk. Vooral ook omdat daar hun grootste afzetmarkt ligt. Het ging hierbij om het verschil tussen de onnozelheden van de dubbele naamgeving en de ernst van de situatie voor de ontslagen werknemers.

   • Onze Vlaamse minister President heeft het ooit zo verwoord, ” level playing field”

 2. Enkele kennissen beweren niet links te zijn, en daarom VLD te stemmen. Als ik hen zeg dat ‘liberaal’ in het engelse taalgebied zoveel wil zeggen als links (‘the liberal left’) schrikken ze. Denk maar aan de zeer linkse FDP in D en de Liberal Democrats in UK. Wat een Maggy De Block tussen figuren als VRHFSTDT, KRL DGCHT, BRT SMRS, en PTRCK DWL komt doen begrijp ik ook niet.

  • Raymond,
   Maggie is daar inderdaad op haar plaats tussen de door jou geciteerde fauna en flora. Ik verwijs naar een artikel van Angélique Vanderstraeten in het Pallieterke van 20.12.2013 met de veelzeggende titel :”Rode Maggie”. Dit artikel schetst een ontluisterende beeld van Maggie… Het gaat hier om een wolvin in schapenvacht, die echter niet gericht is tegen de “vreemdelingen” maar tegen alles wat Vlaams en rechts is. Kortom een typische “loge-creactuur”.

 3. Bij deze verwijs ik naar de ‘leugenbaron” wat stelt 200 ontslagen voor dat er de afgelopen jaren de sociale genocide niet meer te tellen is.( Vanaf Sabena. en .. tot nu.)
  Heinz ,
  Overproductie en loonkost- (last), het ene geeft boekhoudkundig een alibi voor het andere.
  Een overproductie dekt loonkosten, + de tal van subsidies.
  Logistiek , en daarbij hangt ook weer het een van andere af,,met den ‘Euro’ dat voor veel bedrijven niet meer interessant is qua wissels, koers munten- winst.

  Raymond,
  Aldi en Lidll zijn Duitse keten ,die overproducties opkopen, producten met een beperkte houdbaarheid.

Reacties zijn gesloten.