Google moet islamfilm uit YouTube verwijderen

Google moet “De onschuld der moslims” uit YouTube verwijderen

Cindy Lee Garcia kreeg gisteren tijdens een beroepsprocedure in de staat Californië van de rechter gelijk.  De film zou tegen het auteursrecht van de actrice ingaan, die aangaf door de makers om de tuin geleid te zijn.

Zij zou niets geweten hebben van de anti-islam inhoud van de film, die de titel draagt “De onschuld van moslims” (Originele titel:  «The Innocence of Muslims»).   In haar scriptcopies zou de profeet Mohammed niet vernoemd geweest zijn.  De dame had volgens eigen zeggen gewoon gesolliciteerd voor een rolletje in de film.  Cindy Lee Garcia is 5 seconden in beeld.
Bovendien had ze volgens eigen zeggen ettelijke moordbedreigingen ontvangen.   Google was niet op haar verzoek om verwijdering ingegaan en ze heeft pas nu – in beroep – door de rechtbank gelijk gekregen.

Hoe iemand een rol kan spelen in een film met die titel, beweren niet te weten waarover het ging, erin geluisd te zijn is één ding.  Dat een rechter dit verhaal bevestigt door het over de boeg van auteursrecht te gooien, is een ander.  Wij zijn even op zoek gegaan of de film inderdaad niet meer te vinden is en het klopt ten dele.  Wij hebben nog een gedownloade versie gevonden.  Wie hem toch nog wil zien (niet dat we hem een Oscar waard vinden), volgt gewoon dit bruggetje.

Google legt er zich niet bij neer.  Hierbij hun reactie van gisteravond:

[Updated at 7 p.m. PST Wednesday, Feb. 26: A spokesperson for Google said in a statement later Wednesday: “Today the Ninth Circuit Court of Appeals ruled that an actress in the Innocence of Muslims trailer may have a copyright claim over her five-second appearance in the video. As a result the court ordered Google to remove the video from our services. We strongly disagree with this ruling and will fight it.”]
FT

 

 

 

3 gedachten over “Google moet islamfilm uit YouTube verwijderen

  1. Ik vind het al verrassend dat Google niet politiek correct is. Alle grote bedrijven en organisaties zijn normaal Links.

  2. Wie in lolywood meespeelt in een film gaat er prat op zich volledig ingeleefd te hebben in zijn/haar rol. Ze hebben boeken gelezen, mensen bestudeerd, andere films gezien, gesproken met Flup of Peerke. Allemaal om hun rol zo “geloofwaardig” te kunnen spelen. Deze madam heeft dat dan niet gedaan? Waarschijnlijk loopt ze zo een Oscar mis.

Reacties zijn gesloten.