Turkije, een vijandige-geallieerde

‘Turkse inlichtingendienst overhandigde 60 buitenlandse strijders aan IS’

De Turkse Nationale Inlichtingendienst (MİT) heeft 60 buitenlandse strijders overhandigd aan terreurgroep IS in Syrië.  Dat schrijft het Turkse tijdschrift Nokta.

MİT-MİLİTANVolgens het tijdschrift gaat het om buitenlanders die tussen april en september 2014 gearresteerd zijn door de Turkse politie op verdenking van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. De arrestanten zouden van plan zijn geweest om zich bij IS te voegen.
Normaal gesproken zouden de gevangenen zijn teruggestuurd naar hun thuisland, maar dit is niet gebeurd: volgens Nokta heeft de MİT hen opgehaald bij gevangenissen en overhandigd aan IS bij de Akçakale-grens. Het artikel bevat een lijst van namen, nationaliteiten en leeftijden van de 60 militanten.

De jongste is 12 jaar oud.  Twee leden van de groep zijn vrouwen; de meesten zijn van Russische of Turkse oorsprong.

De politiechef van de provincie Şanlıurfa zou op de hoogte zijn geweest van de praktijken. Zo zouden de veiligheidscamera’s zijn uitgezet op de dag van de ‘bezorging’ van de strijders.

In juni schreef de Turkse krant Cumhuriyet al dat de MİT ervoor zorgde dat strijders en wapens naar IS konden worden vervoerd. Volgens de Turkse autoriteiten zijn die aantijgingen “een smeercampagne” tegen de regering.
Bron: Zaman Vandaag      –   Phantomreport  –  Today’s Zaman

5 gedachten over “Turkije, een vijandige-geallieerde

  1. Intussen bouwt Turkije een muur op de Syrische grens. Muren bouwen is enorm populair. Mocht Turkije gebrek aan arbeidskrachten hebben dan kan het land b Turkse onderdanen leveren à volontè.

  2. Zet een driehoek op die afbeelding met de punt naar beneden dan zien jullie het echte monster.

  3. Rare foto van onze Erdogan . Bedoelen ze de president heeft twee gezichten, of is dat een ontwerp om de bovenkant te sieren van de steunpilaren ,presidentieel paleis .

Reacties zijn gesloten.