Toekomstbeeld?

Toekomstbeeld?

Breda ligt net over de grens.  Wie een plaatsje zoekt in een bejaardenhuis – hier worden de wachtlijsten slechts overtroffen door deze van personen met een handicap – kan zich aanmelden bij Budget Bejaardenhuis De Koepel.

Hun advertentietekst luidt:

“U bent op zoek naar betaalbare bejaardenhuisvesting? Dan bent u bij Budget Bejaardenhuis De Koepel aan het goede adres. Want wij bieden u de kans om in de rust en veiligheid van de karakteristieke koepelgevangenis van Breda betaalbaar te genieten van uw oude dag. Voor minder dan de helft van wat u betaalt in een “gewoon” bejaardenhuis, bieden wij u een thuis en zorg op maat.”

Euh, ja, dit is ‘slechts’ een parodie, een video gemaakt door verzekeraar Delta Lloyd.  Er zit zelfs een grond van waarheid in, want er wordt inderdaad onderzocht of de gevangenis kan omgebouwd worden tot RVT.  Het doet ons nadenken over de toekomst.  Gepensioneerden, die een volledige beroepsloopbaan achter de rug hebben, die 40 jaar of langer bijgedragen hebben aan de sociale zekerheid, worden bekeken als profiteurs.  Afgeschreven, niet meer nuttig voor de maatschappij.  Men geeft de voorkeur aan jonge arbeidskrachten die tegelijkertijd met de zgn. verrijking de ondergang van de sociale zekerheid zullen betekenen.

FT

Met dank aan Wes Hardin voor de tip

Eén gedachte over “Toekomstbeeld?

  1. Om ons te helpen bij het redden van de economie, gaat de regering de volgende maand aankondigen dat de Dienst Vreemdelingenzaken van het ministerie van Binnenlandse Zaken zal beginnen met het uitzetten van senioren ( in plaats van illegalen ) om de sociale zekerheid en medische kosten te verlagen.
    Oudere mensen zijn makkelijker te vangen en weten vaak ook niet meer hoe terug naar huis te komen.

Reacties zijn gesloten.