The Pirates of the USA

USA Pirate Flag - American Pirate Flag - Pirate Flags - USA Skull ...

Zijn de VSA ordinaire dieven geworden? Een schurkenstaat met wilde-westen-rechtspleging? Als iemand je niet aanstaat, als je er een geschil, of zelfs ruzie mee hebt, heb je dan het recht zijn eigendom in te pikken? Te bedreigen? Te belasteren? Zijn broodwinning af te pakken? Zijn spaargeld op te eisen, in beslag te nemen? Als de VSA internationaal erkende roofridders geworden zijn, dan zijn zij, die aan de zijlijn blijven toekijken, gewillige handlangers, vazallen, lafaards.

Duitsland wordt bedreigd, gechanteerd omwille van Nord Stream 2.

Syrische olie wordt “beschermd”… een politiek-correct woord voor “gestolen”.

Schepen met Iraanse olie, verkocht aan Venezuela, worden gekaapt. (…)

De VSA en EU-lidstaten hebben naar schatting 24 miljard dollar, behorende aan de Venezolaanse schatkist, geconfisceerd. 601 miljoen dollar werd “belegd” in de fameuze scheidingsmuur met Mexico, die maar niet afgewerkt geraakt. (…)

Venezolaanse goudreserves, ter bewaring in de Bank of England, worden in opdracht van Uncle Sam, niet vrijgegeven. U.K. denies Venezuela access to gold for food and medicines

Een druppel op een hete plaat: Portugal en Spanje organiseerden samen een noodvracht ter bestrijding van het coronavirus naar Venezuela; de EU en Unicef konden twee vluchten vanuit Madrid regelen met 73 ton noodhulp, m.a.w. slaagden erin de VSA te overtuigen dat het om “humanitaire hulp” gaat. Turkije stuurde donderdag een medische vracht. Bovendien gaan 200 Cubaanse artsen er een handje toesteken. (…)