“Tenslotte heeft de Profeet het ook gedaan.”

Volgens Ishaq Akintola, een islamitische “professor”, zelfverklaarde “mensenrechtenactivist”, en directeur van MURIC, een vereniging die zich als doel stelt de moslimrechten te verdedigen, is het huwelijk met kinderen volgens de islamleer toegestaan. Tenslotte heeft de Profeet het ook gedaan.

“De islam is een complete manier van leven. Jullie – niet-moslims – moeten de moslims aanvaarden zoals ze zijn, niet zoals jullie zouden willen dat ze zijn. Moslims of hun religie mogen niet volgens niet-islamitische maatstaven beoordeeld worden. Er zal nooit een interreligieuze verstandhouding bestaan zolang niet-moslims moslims en hun manier van leven door een christelijke of andere bril beoordelen.”

En als voorbeeld voegde hij eraan toe: “Een huwelijk met kleine meisjes is beter dan prostitutie.”

“De klaar en duidelijke waarheid is: De islam kent geen leeftijdsgrens in het huwelijk en moslims moeten zich niet bij hen verontschuldigen, die weigeren dit te aanvaarden; vooral dan omdat 99.99% dezer huwelijken tussen moslims onderling gesloten worden. Als de man moslim is en het meisje ook, de ouders hun toestemming gegeven hebben, dan is dat uitsluitend en alleen hun zaak en hebben niet-moslims er niets mee te maken. Het is pure inmenging in de zaken der moslims en een poging een onbetamelijke invloed op hen uit te oefenen. Meestal hebben degenen, die zich op deze wijze bemoeien, bijbedoelingen.”

VoxNews

Een kennismaking met de “professor”:

https://www.theguardian.com/global-development-professionals-network/2015/mar/11/the-tragedy-of-nigerias-child-brides