Syrische realiteit

Afbeeldingsresultaat voor syria flag tearsNiet het vermelden waard in onze poco media.  Verschillende bronnen bevestigen talrijke doden en gewonden door raketinslagen in woonwijken van Damascus.

 

Tien dagen geleden hadden ze daar ook al prijs.  Ditmaal is de tol veel hoger.  Het grootste aantal slachtoffers op één dag door één aanval op een markt, waar talrijke burgers aan het winkelen waren voor Moederdag.

De VN, Humans Rights Watch, Artsen zonder Grenzen en Amnesty International hebben geprotesteerd, noemen het onomwonden een “slachtpartij” en eisen dat de VSA hun coalitiebroeders tot de orde roepen…  Euh???… Macaber grapje!

Volgens een verslag van de Russische defensieminister werden er verleden week drie chemische aanvallen door de terroristen voorkomen.  Zij hadden tot doel het staakt-het-vuren onmogelijk te maken.  Het Syrische leger is immers met de terroristen aan het onderhandelen over een overgave: de groene bussen staan gereed… de andere optie is een kaartje naar de hel.

Oost-Ghouta: groen= terroristen, rood= Syrisch leger

Enkelen gaven de strijd op.  Hier beelden uit Kafr batna, na de inname van Saqba.

Buiten de gewelddaden in Afrin door Erdogans troepen en zijn vriendjes in het VSA is er ook weer oorlogsactiviteit aan de andere kant van het land, bij Deir Ezzor.  Omgekeerde wereld: de “no boots on the ground'” Amerikaanse troepen voelen zich aangevallen door het Syrische leger en beloven zich te zullen verdedigen.  De VSA zijn daar een garnizoen in de nabijheid van de oliebronnen aan het oprichten.