Syrië: de waarheid is het eerste slachtoffer in een oorlog

Afbeeldingsresultaat voor syria bleeding flagVooraleer de Syrische regering startte met het offensief ter bevrijding van Oost-Ghoutta, probeerde de Rus-sische diplomatie met hen een akkoord te bereiken opdat de burgerbevolking niet meer als levend schild zou dienen en om hen proberen te overtuigen hun wapens in te leveren.  Rusland kon gisteren niet instemmen met een “utopische 30-dagen staakt-het-vuren” resolutie.  Rusland heeft herhaaldelijk geprobeerd opnieuw humanitaire hulp te mogen leveren.  De Russische vertegenwoordiger Vassily Nebenzja benadrukte dat zolang het westen de propaganda-oorlog voortzet, de jihadisten zich slechts aangemoedigd zullen voelen om hun gewapende provocaties verder te zetten.

Oost-Ghoutta / Idlib

Afbeeldingsresultaat voor syria war crime cartoonRusland riep de Veiligheidsraad van de VN samen. Kloeg de éénzijdige berichtgeving – een massale psychose bij de media over de hele wereld – en stellingnames aan van de VSA en co: “De situatie in Oost-Ghoutta is de verantwoordelijkheid van hen die de terroristen op het terrein, ondersteunen (Jaysh al-Islam, Jabhat Fatah al-Sham, voorheen Al Nusra, voorheen Al Qaeda genaamd, Ahrar al-Sham en Failaq al-Rahman)” en kreeg zoals gebruikelijk de wind van voren.

De charmante Nikki Haley: hypocrisie in het kwadraat:

De bijna even charmante Angela Merkel:

Westerse poco media baseren zich op de éénzijdige berichtgeving van het éénmans-observatorium in Londen, dat niets anders is dan het persagentschap extra muros van b.g. terroristen, door de idolate pers naar behoefte liefkozend / beschermend “gematigde rebellen, oppositie, toekomstige democratische regering, politieke opponenten, weerstanders, militanten…” genoemd.

Een typisch voorbeeld.  Onze redactie herinnert zich nog een Syrisch meisje dat in volmaakt Engels een oproep deed – in werkelijkheid woonde ze in begoede kringen ergens in Turkije.

Dr.Al-Jaafari: “8 miljoen burgers in Damascus leven onder constante bedreiging door enkele duizenden terroristen in Oost-Ghoutta. En toch zijn de westelijke machten meer bezorgd over het welzijn van de terroristen dan over 8 miljoen inwoners van een der oudst bewoonde steden ter wereld. Het voorstel van resolutie van Koeweit en Zweden om humanitaire hulp te verstrekken aan de bevolking van Oost-Ghoutta heeft één grote lacune, nl. dat het niet gecoördineerd werd met de Syrische regering.” En hij schamperde de landen die nog steeds de terroristen “legitieme weerstand” noemen.

Dr. AL-Jaafari stelde de theoretische vraag mochten er zich in de nabijheid van Parijs, New York of Londen… terroristische bendes zouden bevinden, of de Franse, Amerikaanse en Britse regeringen dan ook over de evacuatie van “gematigde rebellen” zouden spreken, of discussiëren over welke hulp ze hen konden bieden, of … zouden ze alles in het werk stellen om hun steden te beveiligen tegen de aanvallen van terroristen? Voor iedereen met een greintje gezond verstand is het antwoord duidelijk.

Intussen werd opnieuw een school in Damascus door een raket van de ‘gematigde rebellen’ getroffen. Drie kinderen dood. Geen enkele zender vindt het nodig dit te melden. Geen geweeklaag, geen bloedsporen, geen stoffige ambulanciers, geen draagberries met kindjes. Ach… het zijn slechts kinderen in Assads gebied… die halen de pers niet.  Maar slachtoffercijfers in rebellengebied worden uitvergroot en zonder enige bronnencontrole gewoon overgenomen en voor waarheid verkocht aan sullige kijkers/lezers.  The Guardian had het zelfs over een nieuw Srebrenica.

Dit zijn de burgers die eergisteren door de “gematigde rebellen” in Damascus door mortierinslagen gedood werden.  Onzichtbaar in de poco media.

foto van FÜR EIN MODERNES SYRIEN UNTER BASHAR AL-ASSAD.

Peter Ford, voormalige Britse ambassadeur in Syrië en Bahrein, refererend naar de Witte Helmenacteurs: “Een naïeve kijker zou de indruk kunnen krijgen dat Assad burgers laat bombarderen omdat hij het plezant vindt – de jihadisten zijn gewoon niet in beeld.  En het beeldmateriaal dat we te zien krijgen worden door de jihadisten zelf geleverd.”

Ter herinnering: Aleppo:

Terwijl het Syrische leger haar inspanningen voortzet om in Oost-Ghoutta binnen te geraken, werden er pamfletjes verspreid met instructies voor de burgerbevolking die zouden willen proberen het gebied te verlaten via veilige corridors. Met illustraties van checkpoints en enkele raadgevingen voor burgers die zich naar de checkpoints begeven en voor terroristen die zich willen overgeven en van hun wapens afstand doen.

foto van Syria Insider.

Bende komedianten!

Syrisch “nieuws” volgens een grijsgedraaid scenario