“Stille ruimtes”, de nieuwe moskeeën binnenin openbare gebouwen

Scholen, universiteiten, musea, concertgebouwen, arbeidsplaatsen… kortom overal waar mensen bij elkaar komen,  worden ingepalmd door de Gutmenschenprietpraat die er een ‘stille ruimte’ willen voorzien voor hen die even willen mediteren.

Vroeger had daaar niemand nood aan.  Pas sinds de islam haar veroveringstocht in Europa ingezet heeft – dankzij de permissiviteit van de politici  – moet er in het gebouw een ruimte voorzien worden, dikwijls met een multiconfessioneel etiket, waar de wanhopige bezoeker, die even wil ontsnappen aan de harde realiteit van les volgen, van een tentoonstelling, van muziek, van zijn werk… zijn band met het Opperste Wezen aan kan halen.

Krankzinnig.  Wie naar school gaat, moet er leren, les volgen, kennis opdoen.  Wie een museum bezoekt, wil de collectie bewonderen, wie een concertticket betaalt, wil muziek horen, wie zich op zijn werk bevindt, wordt verondersteld de uren, bepaald in het arbeidscontract, te werken voor zijn baas.  Wie wil bidden kan dat doen in zijn eigen vrije tijd, thuis, in een kerk, tempel, moskee en hoeft er de anderen niet mee lastig te vallen.

We schreven al over het knettergek voorstel van tjevenmadam Bianca van onze zgn. hoofdstad die bij het toekomstige Biermuseum in de Beurs een “multiconfessionele bezinningsruimte’ wil voorzien.  “Multi”, zoals in moslim terrorisme.  De Standaard heeft het braafjes over een ‘permanente bezinningsruimte’.  Waarmee hoogstwaarschijnlijk niet de cafetaria bedoeld wordt.

Alsof de moslims daarheen zullen trekken, op hun knieën gaan zitten en ‘mea culpa’ prevelen, gebukt onder hun schuldgevoel.  Alsof wij daar nood aan hebben.  We bezinnen ons dagelijks permanent over wat er dankzij de Godsdienst van de Vrede zoal verkeerd loopt in de wereld.

In Duitsland gaat de discussie al niet meer over het inplannen van een ‘stille ruimte’, maar wel over een aparte afdeling voor vrouwen.  Want… zoals algemeen bekend zijn vrouwen stoorzenders bij de verbinding naar Allah.  Op de een of andere manier krijgen moslim mannen een soort kortsluiting als er een vrouwelijk wezen zich in hun buurt ophoudt.  In computertaal: vrouwen zijn een soortement Trojaans Paard, die de directe lijn met Allah doet crashen.

Kijk even mee naar een duidingsprogramma op een Duitse zender. Verbaas u over de invulling van een ‘stille ruimte’ aan de universiteiten.  Zelfs met wasruimtes voor rituele reiniging.  Het gesprek – het woord ‘discussie’ is te hoog gegrepen – gaat eerder over de betere accommodatie voor moslim mannen t.o.v. vrouwen, over de ‘apartheidsregels’ van geslachten dan over het feit dat een moslim gebedsruimte in een universiteit niets te zoeken heeft.   En gedenk het Duitse spreekwoord: ‘Nicht ärgern, nur wundern’.   Al hebben we het daarmee behoorlijk moeilijk.

Ondertiteling en geautomatiseerde vertaling via icoontjes onderaan

2 gedachten over ““Stille ruimtes”, de nieuwe moskeeën binnenin openbare gebouwen

  1. Er is maar een plaats die uitermate geschikt is om hun kont in de lucht te zwieren om Allah te eren en dat is de Hooge Maey in Antwerpen !

  2. Als er WC’s komen i.p.v. stille ruimtes voor idioten dan kunnen we ons daar in terugvinden, wij willen nergens die achterlijke perverse barbarij voorzien in hun eisen want die smeerlapperij heeft hier niets te eisen net zoals die idioot in Rome ook niets te eisen heeft. Zwaar dementerende religie idioten horen thuis in de psychiatrie, dus in een “gesloten” instelling.

Reacties zijn gesloten.