Wie wil er een multiconfessionele bezinningsruimte bij het Biermuseum?

Zijn het de pilarenbijters die absoluut een weesgegroetje willen bidden nadat ze aan de verlokkingen van het Biermuseum blootgesteld werden?  Zijn het de boeddhisten die willen mediteren over de oneindige cirkel van geboorte en dood?  Zijn het de Getuigen van Jehova die daar willen herbronnen?  Zijn het de hindoes die willen nagenieten van  het Oneindige Kosmische Bewustzijn na het proeven van een biertje?  Of zouden het de joden zijn ?  Of…

Tja.  Voor wie zou er na een bezoek bij het Biermuseum nu per se een multiconfessionele bezinningsruimte moeten voorzien worden?

En, de hamvraag, wie kwam er met dit verzoek, met deze ‘Gedankenspielerei’ op de proppen?  ….Mevrouw Bianca Debaets gemeenteraadslid van de CD&V in Brussel!

Lees i.d.v. ook: Beurs als Biermuseum: ‘Attractie voor de toeristen, een rendez-vous voor de Belgen’

 

 

2 gedachten over “Wie wil er een multiconfessionele bezinningsruimte bij het Biermuseum?

 1. Als ze daar toch op het dak van de Beurs bezig zijn met werken, dan kunnen ze “en passant” er ook nog een minaret bijbouwen. Dan pas zullen er “bezoekers” opduiken, samen met de “sharia politie”. Dit laatste om uitspattingen te voorkomen.
  We kunnen niet voorzichtig genoeg zijn nu de reputatie van het Palermo aan de Zenne, na de aanslagen, een ernstige deuk heeft gekregen.
  Voor de rest kan ik slechts één raad geven aan de Vlamingen die naam waardig :
  “Blijf daar weg….”, het is daar immers een rendez-vous der Belgen!!!
  Voor de zoveelste maal dien ik vast te stellen dat in de opsomming van de “genodigden” voor deze multi-confessionele bezinningsruimte, de “necrofielen” ontbreken. De rechten van deze laatste worden eens te meer met de voeten getreden.
  Een geluk dat er landen zijn waar er wel aan gewerkt worden :
  http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.2533/the-liberal-youth-of-sweden-allow-incest-and-necrophilia.html
  met citaat :
  “What else was on the agenda?
  – Everyone should have control over their body, even when one is dead. It could be given to research. But also to others to have sex with one’s body when one is dead.”(=einde citaat).
  Naast de Beurs biedt het niet ver daar vandaan gelegen Fontainas plein ook mogelijkheden voor “bezinning” en “integratie”.
  Veel werken moeten er daar niet gebeuren, de infrastructuur is aanwezig, en men doet er niet moeilijk op de WC’s voor de “transgenders”!!!
  Het siert Bianca(ke) dan ook dat ze de juiste prioriteiten weet te leggen, in deze
  “donkere en onzekere tijden”.
  Hopelijk krijgt ze geen problemen met Bert(je) Bibber, de man van de “situatie”.

 2. Ik ben het volledig eens met die madame Debaets maar dan een bezinningsruimte met een serieuse toog en verschillende tapkranen waar Joden , Islamieten , Hottentotten , Eskimo’s , Jehova’s enz enz zich kunnen bezinnen over het bier dat beste past bij hun smaak . Het zou wenselijk zijn dat naast de meditatieruimte een Rose Olifantenkamer beschikbaar is waar de fijnproevers zich verder in een aangename roes kunnen bezinnen….een foto van madame Bianca moet daar een ereplaats krijgen .Het zou in zoveel jaren de enigste daad zijn van CD en Vee waar ze terecht fier over mogen zijn !

Reacties zijn gesloten.