Sombrerohumor…

De KLM heeft in de euforie vlak na de gewonnen wedstrijd tegen Mexico een tweet gepost die de beschuldiging ‘racistisch‘ uitlokte. De KLM tweette een foto met daarop ‘departures‘ en daarnaast een Mexicaans aandoend icoontje, met bijbehorend snorretje en sombrero.

De grappig bedoelde tweet viel niet goed bij de smaakpolitie op Twitter. Honderden mensen uitten hun ongenoegen over de manier dat de Nederlanders aankijken op Mexicanen.  Racisme. Puur.  Even bijtend als tequila. De KLM verwijderde de tweet daarom al snel. Voetbal is een ernstige zaak.  Verboden te lachen.

Mexicanen boos op 'racistische' KLM

5 gedachten over “Sombrerohumor…

  1. Niemand is zo ergerlijk politiek correct als de Amerikanen, zelfs de duitsers of de zweden niet. Ze streven naar het verdwijnen van hun eigen blanke ras, in hun en ons werelddeel. Als we een diersoort waren stond de hele wereld op z’n kop. Moge Allah, de schepper van al die diversiteit, hen straffen.

  2. Maar een groot deel van de Mexicanen woont ondertussen wel in de USA, en vermits bovendien Twitter amerikaans is…

    • Volgens dezelfde redenering woont een groot gedeelte van de Marokkanen in Borgerhout, en vermits de GVA niet meer de gazet van ons is…

  3. Alles moet correct zijn, want bijna alles is incorrect. Er is altijd wel iemand die zich ergens aan stoort. De grenzen van het correcte correct zijn, zijn reeds ver overschreden. Willen de correcten zo ver gaan om te zien wanneer ze te ver gegaan zijn? Dat ze dan maar uit kijken want een boemerang komt altijd terug. Dat heeft men onlangs bij DM nog ondervonden. Wat mij betreft kan de boemerang niet hard genoeg in hun bek terecht komen. Dat zou pas correct zijn.

Reacties zijn gesloten.