“So you think you can…

STOP1 Indianen… STAY!”

De zieligheidsindustrie heeft een nieuw hoogtepunt bereikt.  Populaire  (!)  televisieprogramma’s – geïnspireerd door de “American Idol”-rage – zoals “So you think you can dance!” en varianten moeten de burger, die zijn buik vol heeft van de zgn. “vluchtelingen”, een schuldgevoel en verantwoordelijkheidszin aanpraten.

In Noorwegen werd een video gedraaid in opdracht van de Norwegian Organisation for Asylum Seekers – kortweg NOAS – (Noorse vereniging voor asielzoekers) waarin immigranten met elkaar vergeleken worden – alsof het om een lichtvoetige wedstrijd gaat – om de levenslange deelname aan de Noorse welvaartstaat te winnen.

Het filmpje neemt de Noorse onbarmhartige asielpolitiek op de korrel: het is een wedstrijd, waarbij asielzoekers goede redenen voor hun gratis verblijf moeten kunnen aantonen, slechts de besten mogen doorschuiven naar de volgende ronde.  En de boodschap is duidelijk: mocht de beslissing van NOAS afhangen, dan zou iedereen zonder uitzondering toegelaten worden.   Niemand is volgens hun logica illegaal. Noodgedwongen zou het programma in 2056 moeten afgesloten worden als de laatste authentieke Noor zijn geweer moet inleveren.

Enkele dagen geleden kwam aan het licht dat zowel I.S. als het  al-Nusra Front, beste vriendjes van al Qaeda, geprobeerd had terroristen te laten infiltreren bij een lading ‘vluchtelingen’.  Niet dat dit een verrassing was: tenslotte hebben ze hun reisplannen richting Europa zelf aangekondigd.  Voor zover men hen überhaupt als zodanig kan herkennen want vele asielzoekers kunnen zgz. geen identiteitspapieren voorleggen.

FT

soyouthinkyoucanstay.

7 gedachten over ““So you think you can…

 1. Lijkt mij eerder satire te zijn?
  In ieder geval, in Denemarken is de linkse premier, die vervroegde verkiezingen had uitgeschreven in de hoop haar macht te versterken, er aan voor de moeite en krijgt Rechts meer als 21% van de stemmen. Lijkt traditie te gaan worden in elk europees land: 20-25% voor Rechts. Behalve bij onze bazen in D ntl, waar ze op 0% blijven steken.

  • Uiteraard satire: ze gaan daar toch geen echt tv-programma van maken. Hoewel… een gat in de markt. Iets voor Vrancx misschien: een soort ‘realityshow’, met Abou Djadja, Mie Vogels, Bert Anciaux en Kathleen Cools als jury. Dat ze daar nog niet aan gedacht hebben.

 2. Niet vergeten: morgen zaterdag 20 juni Wereldvluchtelingendag! Nadat al iedere dag van het jaar het leeuwendeel van het journaal gewijd wordt aan vluchtelingen en moslims, krijgen we dit nog extra op ons bord! De Kerk en haar talrijke extreemlinkse vertakkingen zullen weer van zich laten horen. Om van de katholieke keizer van Rome, tevens hoofd van de grootste linkse ngo ter wereld, nog maar te zwijgen.

  • Dank voor de melding. We zouden het compleet vergeten hebben. Dus kijken we niet naar het Journaal.

 3. Het lijkt me niettemin een goed idee voor een serie VRT afleveringen . De reeds vooropgestelde juryleden voor deze nieuwe “Gong Show” op voorstel van de Golf redactie , zoals Anciaux , Abou Djadja … enz lijken me echter niet neutraal genoeg . Daarom stel ik voor , Filip Dewinter als bedienaar van de gong , als ze eruit vliegen .De vluchtelingen , kandidaat-blijvers , moeten wel iets tonen wat ze zoal kunnen , een liedje zingen , een goocheltruuk , enkele danspasjes a la Michael Jackson of Fred Astaire , voor de moslima’s een strip tease bv met als laatste te verwijderen textiel , om het spannend te houden ….. hun hoofddoek.

  • Ik had het kunnen weten dat mijn fantasie zou geklopt worden door de jouwe!

Reacties zijn gesloten.