Sơn Đoòng grot

Click to see original Image in a new windowDe Sơn Đoòng grot in Vietnam is zonder enige twijfel één van de meest spectaculaire plaatsen ter wereld.  De grot werd ontdekt door een boer in 1991, maar het duurde nog 18 jaar eer wetenschappers erin slaagden ze in beeld te brengen.
De Sơn Đoòng grot (Bergrivier grot) is niet alleen ‘s werelds grootste grot, het is een wereld op zich.  Er zou een torengebouw met 40 verdiepingen in kunnen passen.  Het heeft zijn eigen oerwoud, een rivier en dierenrijk.  De grot is vijf keer groter dan de Phong Nha grot, niet zo ver er vandaan, die voordien als de grootste grot in Vietnam beschouwd werd.

Click to see original Image in a new window

Wetenschappers vermoeden dat de grot ongeveer 5 miljoen jaar oud is.  De grootste ruimte is ca. vijf kilometer lang en 200 m hoog.   In 2013 werd de eerste rondleiding met een gids georganiseerd.  De prijs past niet in ieders budget: $ 3.000 voor vijf dagen in een tent.

1 gedachte op “Sơn Đoòng grot

  1. En grot met daglicht is eigenlijk meer een canyon, of ‘des gorges’ in het frans. En om zoiets duizenden jaren niet op te merken…

Reacties zijn gesloten.