Sneldiagnose

Pas is de messentrekker (initieel Syriër, nadien Palestijn… ?) gevat, stond er al een ploeg psychiaters, resp. psychologen… klaar met hun diagnose:

Verwardheid.

Sinds de coronabesmettingen quasi achter de rug zijn, wordt Duitsland geteisterd door een golf van mesaanvallen. Quasi dagelijks wordt een of ander “mesincident” gemeld in het nieuws. Meestal zonder verdere uitleg over de dader of zijn motief. Het incident van gisteren hoeft geen verder onderzoek vermits de dader “verward” was.

Als hij bij de politie bekend was – en dat zal wel niet zijn omdat hij vrijwilliger was bij de soepbedeling aan daklozen – waarom werd hij dan nog “geduld”? Palestijnen komt het goed uit “staatloos” te zijn als ze hun tenten opslaan in Europa.

Nochtans blijkt uit dit vonnis dat ze wel degelijk uitgewezen kunnen worden – al is het in de praktijk quasi onmogelijk te realiseren: staatenlose-palaestinenser-koennen-ausgewiesen-werden/

Er wordt nl. een onderscheid gemaakt: een Palestijnse vluchteling, die in een Arabische staat leeft, is staatloos, omdat hij noch als staatsburger van Palestina (PA), noch als staatsburger van het gastland geregistreerd staat.

https://www.cgvs.be/nl/actueel/de-behandeling-van-verzoeken-van-palestijnen-update