Selectief asiel in Polen

INVASIEHet mag duidelijk wezen dat de oostelijke EU-lidstaten – de voormalige sovjetrepublieken – niet zitten te springen om “vluchtelingen” op te nemen.

Het Pew Research Center peilde naar de houding der 6 grootste EU-landen t.o.v. minderheden.  In Polen zou 56% van de bevolking negatief tegenover moslims staan.  Ter vergelijking: in Duitsland 26%.  Polen, Hongarije en Slowakije staan terughoudend tot afwijzend op het EU-verzoek (… dat een EU-dictaat had moeten worden) om meer “vluchtelingen” op te nemen.
Wij durven er een bak Vlaamse Leeuw op wedden dat na de aanslagengolf van gisteren de bereidheid nog afgenomen is. Wij hebben geen onderzoekscentrum of enquêtebureau nodig om te weten wat de bevolking denkt over de Allahvolgelingen.

Polen wil wel vluchtelingen onderdak verschaffen maar geen voorgeschreven aantal en al helemaal niet omdat de EU dit eist.  De regering wil zelf bepalen wie er al dan niet recht heeft op hun gastvrijheid.

Kort voordat de “niet-constructieve-gesprekken” over het vluchtelingenprobleem bij het EU-importbureau voor exoten in Brussel plaats vonden, had de Poolse minister-presidente Ewa Kopacz verkondigd dat haar land 60 christelijke gezinnen uit Syrië zou opnemen.  Op lange termijn 150 christelijke gezinnen, die voor IS op de vlucht zijn.  Citaat Kopacz: “Christenen, die in Syrië op barbaarse wijze vervolgd worden, verdienen het dat een christelijke land zoals Polen hen helpt.”
En zij gebruikt dit als argument tegen verdere verplichtingen voor haar land.   “Wij nemen Oekraïeners, onze buren, op.  En Tsjetsjenen.  We hebben toegezegd 60 Syrische gezinnen op te nemen.”  Polen zou volgens Kopacz niet meer vluchtelingen opnemen dan het aankan: zowel financieel als qua logistiek.  De Oekraïeners, die naar Polen komen, hebben geen vluchtelingenstatuut.  Verleden jaar heeft Polen ca. 750 mensen asiel verstrekt.

Uiteraard hebben talrijke Poolse NGO’s geprotesteerd.  Vooral dan omdat de Poolse staat de religie als criterium voor mogelijke hulp hanteert.  Het zou in tegenspraak met het christelijke geloof zijn “andersgelovige” Syriërs niet te willen helpen.   Niet minder dan 33 NGO’s hebben de protestbrief ondertekend.  De beslissing van de regering zou te wijten zijn aan opruiende taal van islamvijandige organisaties.

En dan valt natuurlijk het alom tegenwoordige “islamofobie”.  
Drie aanslagen in drie landen op één dag.  Is kritiek: islamofobie of gezond verstand?

FT

Die Welt

4 gedachten over “Selectief asiel in Polen

  1. “”””””Uiteraard hebben talrijke Poolse NGO’s geprotesteerd. Vooral dan omdat de Poolse staat de religie als criterium voor mogelijke hulp hanteert”””””
    IS , boke met Ham en nog van die verwarde moorddadige scoutsgroepen gebruiken hun religie als criterium voor onthoofdingen , folteringen en dergelijke fratsen . Toen Jezus aan zijn kruis hing en zijn beroemde woorden uitsprak “”Heer vergeef het hun want ze weten niet waar ze mee bezig zijn”” had hij duidelijk in een visioen , het toekomstbeeld van NGO’s met hun naieve idioterie .

    • Hij heeft wel meer stommiteiten verkondigd: zoals met die andere wang…

  2. ‘ En Tsjetsjenen’?
    Daar gaan ze nog eens veel spijt van krijgen.

Reacties zijn gesloten.