Schimmenspel

Permalink voor ingesloten afbeelding“We staan zeer ver van een akkoord.”
IMF

Bij het pokerspel heeft de Syriza-regering een machtige bondgenoot: de VSA.  Die willen zonder meer dat de EU onze portemonnee open houdt voor Griekenland.  En Angela Merkel kan niets weigeren aan de overzeese Big Brother.

De schuldencrisis leidt tot een merkwaardige alliantie: een extreem-linkse regering in Griekenland en de VSA.  Syriza wil geld, veel geld, liefst zonder voorwaarden.  De VSA wil geld, veel geld, voor de Grieken, onder eender welke voorwaarden.  De EU verliest altijd.

Merkel verklaarde woensdag nog: “Waar een wil is, is een weg.”  Vandaag, twee dagen later, is er noch van het één, noch van het ander weinig te bespeuren.  Het IMF is weg. Heeft gisteren de onderhandelingstafel –  in een zoveelste poging om met de Griekse regering tot een eervol vergelijk te komen –  verlaten.

Al maanden horen we niets anders dat de tijd verstrijkt, dat het voorstel van de laatste kans op tafel ligt, dat de sfeer goed / minder goed is, dat de sfeer kantelt, dat er nieuwe onderhandelingen gestart zijn, dat men hoopvol is, dat men minder hoopvol is, dat we dichtbij / niet dichtbij een akkoord staan…
De EU-protagonisten blijven verklaren dat Griekenland moet en zal deel uitmaken van de EU-constellatie.  De VSA geven daar in se niet om: voor hen telt de NAVO en hun invloedssfeer.  Ze zijn als de dood dat Tsipras bij Poetin zijn wonderbaarlijke visvangst kan binnenhalen.

Nochtans kunnen de Grieken niet beweren dat men bij de terugbetalingsvoorwaarden niet flexibel is.  Na Zambia is het het enigste land dat ooit gebruik maakte van de mogelijkheid al de verstrekte en vervallen kredieten gecombineerd op het einde van de maand terug te betalen.  Eind juni moet er 1.6 miljard euro aan het IMF overgeschreven worden.   Een terugbetaling waarvoor een nieuw krediet nodig is. Vestzak-broekzak.  Een put graven om een andere te vullen.

De EU-commissaris voor economie Pierre Moscovici verklaarde donderdag bij RTL “dichtbij de landingsbaan te zijn.  We moeten succes hebben.  Een happy end, geen Griekse tragedie.”  

Een lichtjes geïrriteerde Martin Schulz maakte duidelijk in een praatprogramma van Maybrit Illner bij ZDF (4 juni) dat hij er weliswaar genoeg van heeft, maar ook dat een Griekse uitstap uit de eurozone meteen ook de uitgang van de EU betekent. “We moeten murw geslagen worden tot we toegeven.”, klonk het Wij, niet Griekenland.

Intussen pompt het opperhoofd van de ECB, Draghi, geld in de Griekse banken.  De Grieken blijven massaal zoveel mogelijk geld van hun bankrekening halen.  Hiermee koopt  de ECB meer tijd voor de Grieken bij de onderhandelingen in de vorm van een liquiditeitsbuffer: de noodkredieten voor Griekse banken stijgen met meer dan 2 miljard naar 83 miljard euro.   Wie maalt erom?  Geld wordt immers onbeperkt bijgedrukt.  Het soortelijk gewicht van papier zal binnenkort determinerend zijn bij de gedrukte waardebepaling op euro-bankbiljetten.

De Syriza-regering wil een verlenging van het bailout-programma gedurende 9 maanden, wat sowieso al door de EU aangeboden werd, wil 10.9 miljard van het EFSF (Europees Financieel Stabiliteitsfond) die voorzien waren voor de bankenrekapitalisering, wil de toelating om de grens voor T-bons (staatsleningen op korte termijn) op te heffen, resp. te verhogen, ter vervanging van de oude T-bons, de terugbetaling van de door de ECB in vroegere jaren gekochte staatsleningen, voor een totale waarde van 6.7 miljard euro, die het ESM (Europees StabiliteitsMechanisme) zou moeten overnemen.

Tot slot: wie de Grieken een hart onder de riem wil steken, wie 7% intrest (vrome herinnering aan de couponnekestrein richting GH Luxemburg) op zijn beleggingen hoopt te krijgen, kan intekenen op Griekse staatsleningen.  Je kan de stukken ver onder de nominale waarde kopen, waardoor een winst van 30% niet denkbeeldig is. Lees de voorwaarden van “Griechenland Anleihen”: de Griekse staat garandeert de terugbetaling van het nominaal bedrag, tenzij… de staat failliet gaat.

FT

http://www.efsf.europa.eu/mediacentre/news/2015/efsf-board-of-directors-extends-mffa-for-greece-until-30-june-2015.htm

2 gedachten over “Schimmenspel

 1. Waarom kan Zimbabwe wél leven met de US-dollar, en GR niet met de euro? Ook niet met de dollar by the way, dat hebben ze ook al geprobeerd.

 2. Voor een goed begrip is het noodzakelijk de lijst te hebben met een overzicht van de schuldeisers van Griekenland, zie grafiek in bruggetje :
  http://www.zerohedge.com/news/2015-02-20/330-billion-reasons-why-grexit-can-was-kicked-down-road
  Uit de grafiek blijkt dat België zich in 6de positie bevindt met een bedrag van 12.4 miljard euro!!!! (en dus geen 7 miljard zoals recent beweerd werd door Minister Michel).
  In tal van publicaties en reacties heeft men het voortdurend over de Duitse dictatuur in de EUSSR!!!
  Dit geeft ofwel blijk van een totale onwetendheid, of een tergende kwade trouw.
  Duitsland is immers de facto nog altijd bezet en fungeert als “betaalmeester”.
  IM Erika verraadt de Duitse belangen en is, zoals alle zichtbare pionnen in de EUSSR, schatplichtig aan de banksters mafia’s van The City en Wallstreet.
  http://alles-schallundrauch.blogspot.be/2015/05/die-verrater-sitzen-in-berlin-und-der.html
  http://duckhome.net/tb/archives/13577-TTIP-Warum-hat-es-die-Merkel-bei-ihrem-Landesverrat-so-eilig.html
  Dit verraad betreft alle domeinen.
  Over de EUSSR en de euro : zie bruggetje :
  http://stopesm.blogspot.be/2013/04/merkel-ist-nicht-deutschland-sondern.html
  Hier vindt men een ook historisch overzicht over de evolutie die geleid heeft tot de huidige EUSSR en de euro-crisis.
  De beslissing over Griekenland zal dan ook genomen worden door de “banksters mafia’s”.
  Over de laatste toestand :
  http://www.zerohedge.com/news/2015-06-11/europe-gives-greece-24-hours-comply-germany-draws-capital-control-plans
  Men mag zich echter niet laten misleiden door de deadlines, dreigementen enz…
  Dit is het voorspel tot een akkoord… “in extremis…”.
  De prijs zal echter betaald worden door de spaarders en belastingbetalers in het Noorden om een gigantische corrupt parasitisme in het ganse zuiden in leven te houden.
  Zie in dit verband ook de “druk” van de EUSSR voor de invoering van de “bail-in” wetgeving.(en dit tegen het einde van de zomer!!!).
  http://theeconomiccollapseblog.com/archives/why-is-the-eu-forcing-european-nations-to-adopt-bail-in-legislation-by-the-end-of-the-summer
  Of de EUSSR als een kopij van België.
  Bovenvermelde tekst geeft dan ook een goed beeld van de huidige toestand.
  Over dit verraad in alle landen van de EUSSR is er een publicatie op de webstek Hartgeld – Medien & propaganda dd. 12.06.2015:
  [8:50] Propagandaschau: ARD: Propaganda statt Fakten – Wenn Schmierenjournalisten von Schmierenjournalisten abschmieren um Vermutungen zu streuen
  Es verdichten sich Hinweise, wonach führende Manager, Chefredakteure und leitende Angestellte deutscher Medienkonzerne, sowie Führungspersonen aus den öffentlich-rechtlichen Sendern ARD und ZDF Teil eines Pädophilenrings sind, der sich Mädchen und Knaben im Vorschulalter zuführen lässt. Der von einem westlichen Geheimdienst betriebene Ring, der aus mehreren Scheinfirmen bestehend, Waisenkinder und Drogen aus Ost- und Südeuropa durch europäische Metropolen schleust, um sie an führende Journalisten und Politiker zu verkaufen, deren sexuelle Vorlieben und Drogenabhängigkeiten durch Überwachungsmaßnahmen abgeschöpft wurden, soll bereits seit den frühen 60er Jahren bestehen und auch der DDR-Staatssicherheit nicht verborgen geblieben sein. Die belastenden STASI-Akten wurden in einer Nacht-und-Nebel-Aktion 1989 aus Ost-Berlin in die USA geschafft.(=einde citaat).
  Het gaat hier om pedofilie netwerken die dienen voor chantage doeleinden.
  In Groot Britt. is dit immers al een normale praktijk geworden, en een pijler van de ganse maatschappij!!!
  Belangrijk in het citaat is de vermelding dat de Stasi ook beschikte over dossiers dienaangaande.. die echter in 1989 bij “Nacht und Nebel” naar de VSA werden overgebracht!!!
  Dit alles illustreert dat achter de EUSSR en de Euro er ook heel wat meer schuilgaat. In een andere publicatie dd. 12.06.2015 werd daar ook al naar verwezen. Een systeem dat rot corrupt is, en functioneert via omkoperij en chantage met corrupte en vooral zedendossiers.
  Een geluk dat de belgische staatsveiligheid het afluisteren door de BND in opdracht van de NSA gaat onderzoeken!!
  Dat Di Rupo al maar begint te bibberen.. want de kans bestaat dat, bij wijze van waarschuwing,zijn dossier gaat uitlekken!!!(en gezien hij een echte fijnproever is of toch ten minste was, zal het om de vingers af te likken zijn!!).

Reacties zijn gesloten.