Wat heeft de schaduwpremier in New York opgestoken?

U heeft hem zonder enige twijfel gevolgd.  Een one-man-show in The Big Apple, verpakt in een tv-reeks.  Bart eet een wafel, Bart loopt verloren – het Central Park is een pak groter dan het Stadspark of ‘t Rivierenhof – , Bart gaat eten, Bart kijkt neer op N.Y. aan zijn voeten – je ziet hem nadenken over de mogelijkheid bovenop de Boerentoren enkele verdiepingen bij te bouwen – en dan keert hij terug als een toegejuichde voetbalster.

Bon, de schaduwpremier annex burgemeester van de voormalige Sinjorenstad (hoeveel inwoners van Antwerpen kunnen zich naar waarheid nog zo noemen?) wil slimme camera’s.  Niet zomaar slimme camera’s, maar buitengewoon gesofisticeerde camera’s.  Overal in Antwerpen.  Sluit vooral de overgordijnen ‘s avonds.  Doe de wc- of badkamerdeur goed dicht.  Neem een brievenbus met een klep die naar buiten scharniert. Moet het Antwerpse schepencollege les gaan volgen in spionagetechnieken bij de FBI?

En – belangrijk – hij is een kijkje gaan nemen in een homobar.    En hij heeft ervan genoten.  Geen idee waarom, maar hij maakte duidelijk dat hij dit niet toevallig deed.  Zou hij…?  Is hij misschien ook een schaduw…?
Neen, dat geloven wij niet.  En zelfs als dat het geval zou zijn, dan nog zijn het onze zaken niet.

We zouden bijna vergeten dat de schaduw-minister-van-belastingen Ben Weyts intussen bevallen is van een wekelijks financieel ideetje: hij wil nl. ‘kleine verkeersovertredingen’ vervangen door GAS-boetes.  Zogenaamd om justitie te ontlasten. Wat hij onder ‘klein’ verstaat (hangt tenslotte af van het inkomen) en of men daartegen beroep kan aantekenen heeft hij niet vermeld.  Ben Weyts zal de geschiedenis ingaan als de man die het ‘stropen’ tot een Vlaamse bevoegdheid verheven heeft.

FVE

3 gedachten over “Wat heeft de schaduwpremier in New York opgestoken?

  1. Die homobar zal wel de echte reden zijn waarom hij naar NY trok op onze kosten. Homo’s worden, net als linkse mensen en moslims, aangetrokken door de grote stad, en maken ze links.

    • Frans, je bent verkeerd, hij is naar N.Y. gegaan om te studeren en om bij te leren en dit enkel en alleen om zijn Antwerpenaren te dienen Dat hij naast die zware studies ook een beetje ontspanning zocht in een homo bar kan je hem niet kwalijk nemen, er waren geen normale bars in zijn onmiddellijke omgeving En na die zware lessen mocht hij toch ook een wafel eten veel meer kon hij zich niet permitteren want alles was op zijn kosten Hij heeft er veel geleerd en zal dat allemaal toepassen in zijn Antwerpen en voor zijn Antwerpenaren

  2. Alle voorbije dagen op twitter ” De wever dit, dat, zus, zo…” Gisteren stelde ik via twitter nog de vraag “stop a.u.b. het circus rond De Wever. Dit ” werkbezoek ” heeft wel overdreven aandacht gekregen in de pers. Dit in tegenstelling tot Dewinter als waarnemer in Turkije.

Reacties zijn gesloten.