Salvini’s proces uitgesteld

De inleiding voor een mogelijk proces tegen de vroegere Italiaanse binnenminister Matteo Salvini – met als aanklacht ambtsmisbruik en vrijheidsberoving van “bootvluchtelingen” – werd uitgesteld. Nieuwe datum: 20 maart.

Reden uitstel: vertaling van “belangrijke” documenten naar het Italiaans.

In augustus 2019 zou hij de “veerboot” van Open Arms geblokkeerd hebben voor de aankomst op Lampedusa. Aan boord zouden volgens Open Arms ca. 160 “drenkelingen” geweest zijn. Het schip wachtte een week in de buurt van het eiland en vond pas na 21 dagen een veilige haven.

Open Arms reageert ondanks het uitstel tevreden over “een eerste stap op weg naar de waarheid”.

Salvini weert zich tegen de beschuldigiingen, daar er zich toen op het schip geen gekwetsten of doden bevonden en er geen gevaar van het schip uitging. Tegen hem loopt nog een ander proces op Sicilië, nl. met gelijkaardige aanklachten m.b.t. een andere “veerboot”, de Gregoretti.

Waarom de processen van Salvini ons ook aangaan? Omdat de EU aan een nieuw migratiepact sleutelt, waardoor de EU-landen met een grote toestroom van “drenkelingen” zullen ontlast worden en wij daar de vruchten van zullen mogen plukken.