Rekenen voor dummies…

… een euro kan men slechts één keer uitgeven

De Duitse federale regering – bekend als de Ampel – heeft ondanks het bevriezen van bijna alle uitgaven (begroting) beslist toch te “investeren” in Oekraïne. De Wall Street Journal legt de vinger op de wonde: Duitsland zal keuzes moeten maken; een euro kan men immers slechts één keer uitgeven.

Maar de Duitse regering volhardt in de boosheid. De Duitse hulp aan Oekraïne wordt voortgezet hoewel het betekent dat het de marsbevelen van de EU, o.a. voor migratie en andere nuttige doeleinden die prioritair aan de beurt moeten komen, niet zal kunnen volgen. Te noteren: Duitsland staat in voor bijna 1/4 van alle EU-uitgaven, zo stelt de WSJ.

Nadat de meeste uitgaven door het Grondwettelijk Hof bevroren werden, bevindt Duitsland zich nu in moeilijke papieren. De Ampelregering moet beslissen waar het zuurverdiende Duitse geld voorrang krijgt: de versterking van de zgz. collectieve verdediging van Europa, d.w.z. de ondersteuning van Oekraïne, of een helpende hand aan de bevolking bij de stijgende energieprijzen en de inflatie. Wie of wat krijgt voorrang: Oekraïne of de eigen bevolking?

Op 21 november besliste het Duitse min. van financiën bijna alle middelen uit de begroting van dit jaar voorlopig te bevriezen, nadat het Grondwettelijk Hof (Bundesverfassungsgericht) beslist had dat de overheveling van oude, niet opgeëiste kredietmiddelen t.b.v. 60 miljard euro ter bestrijding van de corona-waanzin, naar klimaat– en milieuprojecten niet toegelaten is.

https://www.wsj.com/articles/germany-net-zero-energy-transition-court-ruling-olaf-scholz-christian-lindner-fc59d5b6?mod=hp_opin_pos_5#cxrecs_s

Ondertiteling en vertaling via icoontjes onderaan

“Willekeurig schuldenbeleid en lukraak schulden maken is niet in overeenstemming met de grondwet!”