Progressieve Amerikanen trekken weg uit linkse deelstaten

Florida, de Amerikaanse staat die wordt bestuurd door de rechtse Republikein Ron DeSantis, blijkt het aantrekkelijkst voor Amerikanen. Meer bepaald appreciëren veel Amerikanen de strijd van Florida tegen de Woke-gekte en is ook het gunstig fiscaal beleid een factor van aantrekking. Waar Californië in het verleden de progressieve Amerikaanse droom leek te vervullen, lijkt Florida de ‘place to be’. Dat blijkt althans uit de publicatie op 2 november van de jongste cijfers van migratie tussen de Amerikaanse staten.

Voor het tweede opeenvolgende jaar is Florida de aantrekkelijkste plaats om te leven, zo blijkt uit de resultaten van de telling van de inter-Amerikaanse migratie. En Californië eindigt voor het tweede jaar op rij op de laatste plaats. Tijdens de jongste twee jaren verlieten 454.227 Amerikanen hun staat voor een domicilie in Florida. Bijna 750.000 Californiërs vluchtten uit het Democratisch bastion Californië, dat wordt geleid door Gavin Newsom.

Voor de Amerikanen blijft ‘Freedom’ bijzonder belangrijk

Op het Amerikaanse informatiekanaal Daily Wire stelt Jeremy Redfern, persattaché van Ron DeSantis: “Amerikanen verlaten linkse staten die failliet zijn en komen massaal naar Florida”, wat een bewijs is “van het succes van het conservatief beleid van de (Republikeinse) gouverneur”. Op vele vlakken zijn de twee staten Californië en Florida elkaars tegenpool: zo steeg de criminaliteit in Californië de jongste jaren, terwijl die in Florida net verminderde.

De economische groei in Californië stijgt de jongste maanden amper met 1,2 procent ten opzichte van het eerste trimester van 2023. Volgens de Amerikaanse zender CNBC is de economie in Florida dan weer de meest performante van de Verenigde Staten. Florida is volgens de liberale denktank Cato Institute fiscaal de meest aantrekkelijke staat.

Wie schreef ook weer dat rechts gedomineerde staten een slechte zaak zijn voor de burgers? Maar naast dit gunstig fiscaal beleid lijkt vooral de vrijheid een belangrijke factor voor veel Amerikanen, die de verstikkende Woke-gekte echt wel achter zich willen laten – ook progressieve Amerikanen.

Peter Logghe

Eén gedachte over “Progressieve Amerikanen trekken weg uit linkse deelstaten

  1. Ik beaam heel graag het feit dat Florida een schitterende Staat is zowel op natuur gebied als op de manier van leven. In 1993 heb ik met mijn vrouw en dochter een 19 daagse reis ondernomen in Florida.
    De Keys onvergetelijk en Cuba zien , De Everglades met zijn krokodillen, de prachtige bloemen, Miami en zijn prachtige Eilanden, de baai van Mexico, de prachtige schelpen.
    Niet te verwonderen dat de meeste Amerikanen wanneer ze pensioen gerechtigd zijn voor Florida kiezen. Mijn familie die in de States wonen hebben dat ook gedaan. Trouwens de Mid West die de meeste kiezers voor Trump hebben geleverd is rijk aan talrijke bezienswaardige gebieden, natuur en geschiedenis. Deze Staten zijn meer dan de gepromote steden een lust om te bezoeken. Ik herinner mij een vrouw die mij vertelde dat ze elk jaar naar Amerika ging en elk jaar een andere Staat bezocht. Ze vond de pracht er van zonder weerga en dat vergeten de meeste mensen.

Reacties zijn gesloten.