Kerstmarkt wordt geopend met muezzingeblaat

In Karlstadt, een rustig stadje in Franken, vond op 26 november de Andreasmarkt plaats, die bedoeld was om bezoekers dit jaar kennis te laten maken met de islam.

Met het motto ‘Het Oosten ontmoet het Westen” namen de plaatselijke moskeeverenigingen, waaronder de onder controle van de Turkse overheid Ditib-moskee, de scepter over.

Na de opening ging het verder in de geest van oosterse islamitische gebruiken: op het podium werden relevante islamitische gebedspraktijken voorgesteld, bijvoorbeeld in welke lichaamshouding de symbolische onderwerping moet gebeuren.

Van christelijke kerstliederen werd op de zgn. “rommelmarkt vóór Kerstmis” werd afstand gedaan. In de plaats daarvan zong een kinderkoor moslimliederen.

Op de aangekondigde “vlooienmarkt vóór Kerstmis” werden christelijke kerstliederen volledig achterwege gelaten; in plaats daarvan zong een kinderkoor moslimliederen. Ook het culinaire aanbod werd aangepast aan het oosterse concept: in plaats van glühwein en geroosterde amandelen was er dit keer gebakken Turkse knoflookworst en tantuni.

Verneem meer: https://www.nius.de/gesellschaft/karlstadt-in-franken-weihnachtsmarkt-mit-muezzin-ruf-eroeffnet/9e63e307-6e61-4221-845d-59c6901c658f