Prelude van een Amerikaanse militaire aanval in Syrië?

Afbeeldingsresultaat voor syria bleeding flagGisteravond in Terzake kwam ene Jean Pascal Sanders, zelfstandig ontwapeningsexpert, – nog nooit van gehoord – vertellen over het (herhaaldelijk) gebruik van chloorgas door de Assadregering.  De munitie zou legaal verkocht zijn door Duitsland aan Iran, die deze dan “allicht” aan Assad zou bezorgd hebben.   Er wordt jaarlijks ca. 55 miljoen ton chloor geproduceerd en wereldwijd verhandeld, een product dat in het M.O. absoluut noodzakelijk is o;a. voor de behandeling van water.  Volgens deze mijnheer bestaat er  “waarschijnlijk” een industriële productiecapaciteit in Syrië, die, nog steeds volgens deze mijnheer, door Syrische technici tot een nieuw soort chemisch wapen zou bewerkt geworden zijn dat vervolgens kleinschalig met vaatbommen en/of granaten uitgegooid wordt.

Waarmee twee vliegen in één klap geslagen werden: zowel Iran als de Syrische regering werden op het beschuldigingsbankje geplaatst.

In de uitzending greep de redactie terug naar filmmateriaal met oude – niet bewezen – beschuldigingen van o.a. de charmante Nikki Haley die het in haar betoog had over “reports” (rapporten, verslagen) en dat door de nullenzender prompt als “bewijs” in de Nederlandse ondertiteling vertaald werd.

De retoriek dat Assad toch nog oude voorraden giftige wapens zou verstopt houden, werd intussen verlaten. Alles wordt nu op de ontwikkeling van nieuwe chemische wapens en een nieuwe productielijn gezet.  Wat evenmin bewezen werd/wordt.

Wij hebben het al herhaaldelijk geschreven: de zgn. “bewijzen” komen van de “gematigde rebellen”, dezelfde lieverdjes die nu samen met de Ottomanen de YPG (Koerden) aanvallen en verdrijven. Quasi alle westerse media nemen zonder enige verificatie van de bron of bewijs de beschuldigingen als bewezen waarheid over.

De VN zouden een onderzoek gestart hebben. Jawel, een echt onderzoek, vanuit hun ivoren toren met de bewijzen die voorzien worden door de zgn. Civiele Bescherming der “gematigde rebellen” en de acteurs der Witte Helmen. Het scenario herhaalt zich: telkens de Syrische regeringstroepen oprukken naar “gematigde rebellen”-gebied, geografisch vooruitgang boeken,  worden alle mogelijke middelen uit de kast gehaald om de Syrische regering te treffen. Dat het niet erg logisch is bij een succesrijke militaire operatie verboden wapens in te zetten en zo de woede van heel de westerse wereld op te roepen is bij weinig politici of redacties doorgedrongen. Qui bono?

Het door de ‘gematigde rebellen’ neergehaalde Russisch vliegtuig als bijkomend argument: Assad wou vergelding voor de Russische piloot! Men heeft Assad al van veel beschuldigd, maar nog nooit dat hij dom is.  Heeft hij zichzelf zo slecht in de hand, dat hij na een succesrijke opmars in ‘rebellengebied’ dan maar op zijn eigen volk vaatbommen met chloorgas laat droppen?

Als klap op de vuurpijl stelt Haaretz dat Assad het gif wel eens in de VSA zou kunnen gebruiken, waarmee de nationale veiligheid in het gedrang komt!

Niemand maakt zich echter druk over de zoveelste rakettenaanval door Israël in Syrië.

Syrië ontkent het gebruik van chemische wapens, maar dat wordt gemakshalve vergeten. Tenslotte is het éénmans observatorium in Londen en de filmcrew van de Witte Helmen geloofwaardiger.

Munzer, afgevaardigde in de VN: “Syrië veroordeelt en verwerpt eender welk gebruik van chemische wapens of enige andere vorm van massale vernietigingswapens en beschouwt deze als een misdaad tegen de mensheid. De meeste slachtoffers vallen onder de Syrische bevolking, die bovendien het slachtoffer zijn van misdaden van de terroristen. De Amerikaanse beschuldigen zijn fout en goedkoop. Syrië heeft het grootste belang dat de waarheid aan het licht komt door de VN Veiligheidsraad te steunen als de bedoeling is dat het aan het licht komt wie er handel drijft met Syrisch bloed.”

En dan gaat hij verder in zijn betoog dat de verzonnen beschuldigingen telkens opduiken als de terroristen in het nauw komen. “Syrië bevestigt dat de VSA, G.B. en Frankrijk de volledige verantwoordelijkheid dragen voor het belemmeren van het onderzoek naar het gebruik van chemische wapens door de misdrijven van de terroristen toe te dekken.”

De Russische permanente vertegenwoordiger bij de VN Vasily Nebenzia stelde dat de Syrische regering meewerkt met de internationale gemeenschap om te verhinderen dat terroristische bendes chemische wapens in hun bezit hebben en voegde eraan toe dat Moskou het niet eens is met de conclusies van de OPCW – VN gemeenschappelijk onderzoeksteam (JIM) naar het gebruik van chemische wapens in Syrië en dat de chemische wapens volledig vernietigd werden.

May be… maybe… de VSA geven het … for sure… niet op