4 gedachten over “Peilingen

 1. Gek hoe die groene troela meent dat het onze taak is de problemen in de landen van het midden oosten te gaan oplossen. Drijf die asielzoekers gewoon terug in zee. Meer ambras moet ge daar niet rond maken.

 2. Heb het al eens vermeld. De VRT programma’s lopen zo uit dat je ongewild nog mag meekijken naar het einde van een programma dat je niet wou zien. Goed, het is nu eenmaal zo. Ik kon genieten van DIW met Kris Peeters als gast. Daarin werden de peilingen getoond. Geel voor NV-A, rood voor rood, groen voor en blauw voor..juist. De partij van Kris had oranje gekregen en het VB? Bruin zou je denken? Fout het was zwart.
  Misschien om Kris niet in verlegenheid te brengen? Misschien was Kris ooit wel bij de Chiro geweest? En zong hij ‘t Ciro lied uitbundig mee:
  Als bruine vendels marcheren,
  de jeugd van de Koning treedt aan,
  over de wegen van Vlaanderen,
  schrijden wij juichend vooraan,
  schrijden wij juichend vooraan.

  Was dat de reden voor het zwart van het VB? Of misschien een vingerwijzing aan de kiezers om niet in het spoor van Oostenrijk te raken? Want je weet wat voor een gevaar daar op het nippertje vermeden werd.

  Na dit platvloers gedoe mocht ik nog vijf minuten meegenieten van Adi El Arbi. Je weet wel de grote cineast en comedian. Je wordt verondersteld dat hij Nederlands spreekt. Daarom houdt hij zich bezig met je een Nederlandstalige auteur voor te stellen die kans maakt om de Fintro Literatuurprijs te winnen. In dit geval was het P.F. Thomese met het boek ‘De Nachtelijke Oversteek’. Het boek begint, volgens de auteur, met een vader en zoon die op het einde van de oorlog een rivier oversteken om in onbezet gebied te komen, waarbij de vader verdrinkt. De uitleg van de schrijver was duidelijk, maar Adi vond het nodig om het te verduidelijken. ‘Ze goan oep de loep ver den Duts en de voader verzeupt’.

  ‘t Creatuur heeft me zo op de zenuwen gewerkt dat ik mijn slaap kon vergeten. Daarom zit ik hier op dit uur en in het besef dat Adi El Arbi je gezondheid kan schaden.

Reacties zijn gesloten.