Niet vermeld in het TTIP-akkoord

Wat Amerikanen niet van ons snappen

Rare jongens, die Europeanen
Ongeveer elke Belg met een gemiddeld aantal hersencellen ter beschikking krijgt kop noch staart aan de populariteit van een figuur als Donald Trump aan de andere kant van de grote plas. Toch geldt voor de Amerikanen voor ongeveer duizend dingen hetzelfde. Of toch zeker voor de volgende twaalf Europese gewoontes waar Amerikanen niet bij kunnen.  Lees verder…

En omgekeerd hebben wij ook zo onze bedenkingen bij de Amerikanen:

Wat vinden wij eerder raar?
– De telkens weerkerende vraag, ‘How are you?‘, die geen vraag is naar je welbevinden. Er wordt niet verwacht dat je verslag uitbrengt over je slapeloze nacht, je eksterogen of je hoofdpijn.  Het is gewoon een groet.
– De enorme hoeveelheid ijsblokjes in je drankje.  Een verhouding van 30% drank tot 70% ijs.
– Niet moeilijk dat ze steeds blijven bijvullen voor één en dezelfde prijs.  Ook al kan je meteen een groter formaat drankje bestellen.
– De enorme porties van de bestelde gerechten.  Gelukkig zijn er de grote ‘doggy bags’.
– Bepaalde combinaties van voeding.  Koffie en warme gerechten.  Spek en siroop.
– De vragenbaak-kelner.  Honderden vragen worden op je afgevuurd als je iets wil bestellen.                                                                                                                 – – -Het fooiensysteem.  Voor alles en nog wat wordt er een fooi verlangd.  Zonder dat je te weten kan komen hoeveel de juiste fooi nu is.  Raar dat de verloning van diensten voor een deel uit fooien komt en niet uit hun salaris.
– Belastingen.  Op de prijs die geafficheerd wordt, wordt een taks geheven.
– De benaming van munten.  In plaats van gewoon het bedrag te zeggen, hebben ze een reeks namen, die voor ons niet bepaald duidelijk zijn:  een ‘dime’, een ‘nickel’…
– Overmatig gebruik van air conditioning.  In eender welke winkel waan je je op de Noordpool.
– Het meetsysteem.  De rest van de beschaafde wereld gebruikt het metrisch stelsel.
– Het leven-zonder-kontanten.  Zelfs een pakje kauwgom wordt met een kaart betaald.
– De onuitputtelijke keuzemogelijkheden in winkels.  Wie heeft er nood aan tientallen soorten water?  Aan een dozijn merken melk?
– Winkelen kan rond de klok.  24 op 24.  Geen sluitingsuur of -dag.
– Alcohol drinken kan pas vanaf 21 jaar.  Op straat drinken mag niet. Enkele uitzonderingen niet te na gesproken.  Maar dan nog heerst er een strikte verbodsperimeter van (1000 ft) 304.8 m in de buurt van ziekenhuizen, daklozenopvang, scholen, kerken, synagogen…
– Geen vakantiedagen opnemen. Heel het jaar door blijven werken. – Enz.                         – Wat vooral opvalt is de onwetendheid van de doorsnee Amerikaan:

 

3 gedachten over “Niet vermeld in het TTIP-akkoord

 1. De wereld lijkt steeds kleiner te worden door al die verre reizen die we maken. Er is meer gelegenheid om te reizen binnen China en de vliegtickets zijn wel duur maar dat maakt het land nog niet onbereikbaar voor de toerist. Veel Nederlanders gingen al eens naar China en verbaasden zich over de vele vreemde gewoonten van de bewoners in het land. Bereid je vakantie goed voor. Hieronder een aantal voorbeelden op een rij:

  Of kan jedaar ook mee leven ?

   • Boer, rochel, smak en spuw tijdens het eten
    Deponeer botjes en graten in goedkope restaurants op de grond
    Eet met je ellebogen op de tafel
    Praat met je mond vol
    Proef van andermans bord

Reacties zijn gesloten.