Over betonscharen en doorreisvisa

Gratis betonscharen aan de Grieks-Macedonische grens?
In een vertrouwelijk regeringsdossier wordt melding gemaakt van een extra dienstverlening door de ‘hulporganisaties’.  Zij zouden gratis betonscharen uitdelen aan de ‘vluchtelingen’ opdat deze de grenshekken kunnen vernielen.  Maandagnacht zouden er naar verluidt 104 ‘vluchtelingen’ betrapt zijn met een betonschaar in hun bezit.

Uit ondervragingen bleek dat ‘activistengroeperingen of hulporganisaties’ betonscharen verdeeld hadden.   De betrapte ‘vluchtelingen’ werden door de Macedonische politie terug naar Griekenland gebracht.  Men vermoedt dat Griekse anarchisten, die sinds geruime tijd aan de grens actief zijn, de ‘vluchtelingen’ aanraden gaten in de omheining met betonscharen te snijden.

Grenzzaun: Asyl-Lobby verteilt Bolzenschneider (Bild: Krone-Grafik)

Volgens het genoemde dossier heeft Macedonië zijn grens absoluut niet helemaal toegemaakt.  Op 27 februari konden 300 ‘vluchtelingen’ doorreizen, op 28 februari 700, op 29 februari 310.  Daarbij werd vastgesteld dat Macedonië, Servië, Kroatië en Slovenië concrete dagelijkse aantallen vastgelegd en een akkoord van max. 400 ‘migranten’ per dag bereikt hebben.

Dit aantal mogen ze dus ook dagelijks aan de Oostenrijkse grens in Spielfeld verwachten.

Doorreisvisa en directe vluchten  naar Duitsland?

Nochtans heeft de Oostenrijkse kanselier Werner Faymann een beter idee.  Als het Merkelland absoluut voet bij stuk houdt bij de onbegrensde importwaanzin,  dan wil hij dat Duitsland vliegtuigtickets uitdeelt in Griekenland, Turkije, Jordanië… voor een directe vlucht naar een Duitse luchthaven.  Hij stelt ‘doorreiscertificaten‘ voor, tijdelijke doorreisvisa, naar Merkelland met dagelijkse quota.   Hij wil dat Oostenrijk niet langer als ‘een wachtzaal, een verdeelcentrum van vluchtelingen fungeert’.  Het is volgens hem ‘niet langer draagbaar dat duizenden mensen doorgewuifd worden, terwijl Duitsland laat weten slechts dagelijks 1000 à 2000 mensen in het land toegang te geven’. Waarmee meteen de problemen in Griekenland en de Visegrad landen van de baan zijn.  Misschien kan Sunweb op die kar springen?

Krone.at   –  Mopo24

3 gedachten over “Over betonscharen en doorreisvisa

  1. Aan Macedonië grenst nog een ander land: Albanië. Het heeft 3,6 miljoen inwoners en is overwegend islamitisch. Een ideale plek voor moslim ‘vluchtelingen’. Een plaats waar de criminaliteit welig gedijt en geen lessen moeten gevolgd worden over hoe ze zich dienen te gedragen, vermits alles al in de koran staat. Het is een raadsel waarom ze in een voor hen toch ideale omgeving niet binnen willen.

Reacties zijn gesloten.