Deurabia bereidt zich voor

In o.a. Sachsen is de politie voorbereid op het ergste.  Het gewestelijke binnenministerie heeft 1600 oorlogshelmen bij producent Armor Source in Ohio/VSA besteld voor de politie.    Niet zomaar oorlogshelmen, maar de beste die er momenteel in heel de wereld te krijgen zijn.   Meer dan 1000 euro per helm.

De helmen hebben de officiële benaming AS 600 Rifle Resistant en zouden een absolute hoofdbescherming moeten bieden, zelfs tegen een groot kaliber tot 7,62x51mm, zelfs 1000 m per seconde rondvliegende scherven worden tegengehouden.   De helm heeft een geheime legering zonder staal en weegt slechts 1.4 kg in de maat M en is voorzien van bevestigingspunten voor camera’s en nachtzichttoestellen.

Daarmee overklast de AS 600 zelfs de nieuwe oorlogshelmen van het Amerikaanse leger en de hoofdbescherming van de anti-terreureenheden van de Duitse federale politie.

Stichfeste Schutzwesten der PolizeiDe bestelling van de helmen volgde na de aankoop van messteek-veilige vesten.  6000 vesten met ‘ballistische steek- en houwveiligheid’.  Kostprijs: afgerond 2 miljoen euro.  Volgens de minister ‘een goede investering’.  
De oude vesten die onder de uniform dienden gedragen te worden beschermden slechts tegen handvuurwapens.    De nieuwe vesten zijn voorzien van een soort maliënkolder dat veiligheid moet bieden tegen messteken.  Een vest (3.2 kg) wordt voor elke politie-agent op maat gemaakt want het moet zo eng mogelijk tegen het lichaam liggen.    Tot op heden moesten de agenten hun veiligheidsvest zelf betalen (150 tot  300 euro).  De binnenminister argumenteerde de uitgave voor het Bundesland Sachsen met ‘Het is nu het juiste tijdstip.  Er is in de loop van het jaar veel veranderd.’  In 2014 waren er in Sachsen 1284 aanvallen op de politie, 80 meer dan 2013.

En om het plaatje te vervolledigen volgt er dit jaar ook de aankoop van een nieuw dienstwapen: Heckler & Koch (SFP-9 TR).

Focus trok weer van leer met de poco berichtgeving: ‘83% der Duitsers schaamt zich’ voor vijandigheid tegenover vreemden  en ‘58% willen dat de overheid meer doet om ‘vluchtelingen’ te beschermen’.  Waarmee we weer bij het eeuwigdurende mea-culpa syndroom der Duitsers beland zijn.

Helmen: Mopo24  –  Vesten: Mopo24

1 gedachte op “Deurabia bereidt zich voor

Reacties zijn gesloten.