Ottomaanse hoogmoedswaanzin

Afbeeldingsresultaat voor erdogan kalief

Erdogan stelt de militaire invasie van buurland Syrië voor als een religieuze oorlog, reciteert een gedicht dat het Turkse leger beschrijft als het laatste leger van de islam dat bereid is te sterven voor Allah. Hij belooft dat God Turkije steunt en iedereen zal het merken hoe daadkrachtig het leger wel is.

Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, Galib et, çünkü bu son ordusudur İslâm’ın. Yahya Kemal Beyatlı ( 1884 – 1958 )

De brekende storm is het Turkse leger, ya Rabbi. Dit is het leger dat voor u stierf, o Heer. Laat het opstaan, gebed met gebeden, lof, win, want dit is het laatste leger van de islam. Yahya Kemal Beyatlı (1884 – 1958)

Erdoğan is zijn oriëntatiezin kwijt
Nadagen van een overlevingskunstenaar?

Telkens hij zich in nesten werkt, weet de Turkse president zich eruit te redden en anderen met de problemen te belasten. Recep Tayyip Erdoğan lijkt op de legendarische baron von Münchhausen die zich aan zijn vlecht wist op te trekken uit het moeras.

Voor Erdoğan is Syrië het moeras waarin hij dreigt weg te zakken. Zijn populariteitscijfers zijn aan het dalen, en dat niet alleen omwille van zijn mislukte Syrië-politiek, maar ook wegens de economische crisis en het angstregime die in Turkije heersen. Bovendien zit de aanwezigheid van meer dan drie miljoen Syrische vluchtelingen op Turks grondgebied de Turken meer dan ooit dwars. Lees verder…

En Merkel… die kan de scherven van de potten die zij gebroken heeft niet meer lijmen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Merkel-geshaft-700x1024.jpg