Oproep voor een veilig Brussel

Veilig Brussel: een kwestie van politieke wil

Vlaams Belang lanceert open brief

De zware rellen van het afgelopen weekeinde in het centrum van Brussel hebben nogmaals aangetoond dat het veiligheidsbeleid in onze hoofdstad schromelijk tekort schiet. Het is totaal onbegrijpelijk dat politieagenten niet eens mochten optreden tegen deze dolgedraaide ‘jongeren’. Een dringende evaluatie én een concreet actieplan zijn broodnodig. Zeker nu ook de politiemensen van op het terrein zelf de analyse maken die het Vlaams Belang al lang en als eerste maakte: het is tijd voor één centrale politiezone voor heel Brussel.
Het Vlaams Belang is ervan overtuigd dat het niet alleen achter deze eis staat. Elke Brusselaar die het beste voor heeft met zijn of haar stad is een voorstander van een effectief veiligheidsbeleid. Ook in de rest van dit land zijn er heel wat mensen begaan met het reilen en zeilen van onze hoofdstad.
Daarom lanceerde de Brusselse afdeling van het Vlaams Belang een open brief, die door iedereen die dat wenst kan ondertekend en verstuurd worden naar de bevoegde instanties (de Brusselse regering, de federale regering en de 19 Brusselse burgemeesters).
In de brief worden de bevoegde personen opgeroepen zonder dralen en zonder uitstel rond de tafel te gaan zitten om eindelijk werk te maken van een eengemaakt en performant veiligheidsbeleid in Brussel. Want het verzekeren van de veiligheid van de burgers is en blijft de allereerste kerntaak van iedere overheid!
De brief werd alvast als eerste ondertekend en verstuurd door Frieda, de eigenares van een van de vernielde winkels, en haar partner Paul.
De open brief kan u terugvinden én ondertekenen op www.veiligbrussel.be.

Dominiek Lootens
Fractievoorzitter in het Brussels Parlement

Bob De Brabandere
Voorzitter Vlaams Belang Brussel-19

4 gedachten over “Oproep voor een veilig Brussel

  1. Deze morgen reeds ondertekend via Twitter. Zoals altijd hopen we dat de ogen van de regerende politici eindelijk gaan open gaan. Hoewel ik toch weer zeer mijn twijfels heb. Daarom moet deze brief zoveel mogelijk worden ondertekend.

  2. Brussel zal maar veilig zijn als ze alle moslims terug sturen naar hun eigen land.

Reacties zijn gesloten.