Op de barricaden voor “democratie” en “vrijheid”?

Afbeeldingsresultaat voor usa love venezuela

In onderstaande video wordt een overzicht gegeven wat er zoal vooraf ging aan de huidige wanhopige roep naar democratie en vrijheid door de bevolking van Venezuela.

Guado deed nooit een gooi naar het presidentsschap. Hij had wel diplomatische gesprekken met westerse landen ter voorbereiding van zijn kroning. Hij is de leider van de oppositiepartij “Voluntad Popular”. Nadat hij zichzelf tot interim-president uitriep volgden met de snelheid van het licht hoera-kreten uit de VSA begeleid door de belofte van 20 miljoen dollar “humanitaire hulp” en de onderhuidse dreiging van militair ingrijpen. De zustermaatschappij in de VSA van het Venezolaanse oliebedrijf werd al quasi gegijzeld. In de video vraagt men zich af waarom er aan de “vraag van de bevolking” in bv. Frankrijk of de VSA niet voldaan wordt door een onverkozen interim-president te erkennen in plaats van hun gekozen president. Trump, die volgens hardnekkige “Democraten” door de Russen aan zijn presidentskroon geholpen werd, moet die dan niet verwijderd worden?

Let wel, wij spelen hier advocaat van de duivel. Wij pleiten er niet voor Trump af te zetten of Macron naar Elba te verbannen met de hulp van Poetins leger.

Als het om inmenging gaat in buitenlandse zaken, kunnen de VSA een behoorlijk palmares voorleggen. Op de een of andere manier hebben ze daar een kronkel in hun hersenen – je kan het ook dwangmatig gedrag noemen – die hen oproept de politie-agent en de politieke regisseur van het wereldgebeuren te zijn. Vooral dan als er geld te rapen valt… De grootste oliereserves ter wereld bevinden zich in Venezuela…

Trump is daar heel eerlijk over. Hij wil de olie: “We take the oil”. Hij wil dat de VSA er geld aan verdienen. Al de rest “democratie, vrijheid en mensenrechten” is een alibi om aan de grondstoffen te geraken. De VSA zijn nog nooit ten strijde getrokken om de groei van sojabonen of dadelpalmen te bevorderen. Sancties worden niet uitgevaardigd om de burgerbevolking te beschermen tegen hun leiders. De Venezolaanse olie moet en zal in privé handen terecht komen. Ook John Bolton windt daar geen doekjes rond.

Zijn wij bewonderaars van Maduro’s Venezuela? Neen, absoluut niet. Wij hebben het land in het verleden een “utopische socialistische nachtmerrie” genoemd. Maar is wel hùn nachtmerrie, hùn politiek, hùn beslissingen. Als zij een andere regering, een andere president willen, dan moeten zij daar zelf voor zorgen.

Bekijk heel de video. U kan de ondertiteling en vertaling onderaan inschakelen.

In de tweede video krijgt u een overzicht van de VSA bemoeienissen in Latijn-Amerika.

Naar verluidt werden in een magazijn van de internationale luchthaven Arturo Michelena in de Venezolaanse stad Valencia in de VSA geproduceerde wapens ontdekt: 19 geweren, 118 magazijnen met munite van een hoog kaliber, 60 zendantennes 6 gsm’s, vermoedelijk afkomstig uit Miami. Onderzoek loopt naar de bestemmeling.

GD Endes Palencia Ortiz‏ @PalenciaEndes Volgen @PalenciaEndes volgen Meer

19 fusiles 118 cargadores de fusil 4 porta fusil 3 miras para fusil 90 antenas de radio 6 teléfonos fueron hallados en el patio de almacenamiento del aeropuerto de Valencia los cuales ingresaron al país el #3Feb en el Air Bus N881YV procedente de Miami,EEUU #5Feb

Terugblikkend: Mogen we Hawaï in herinnering brengen?