De werkelijke macht

Afbeeldingsresultaat voor money rules the worldOnlangs gaf de Nederlandse ex-elite – bankier Ronald Bernard in een interview inzicht (video’s onderaan) in de smerige intriges van het financiële systeem. Als bemiddelaar tussen banken, concerns, geheime diensten en terreurorganisaties, zag hij hoe oorlogen worden veroorzaakt en gefinancierd en dat de ellende van de wereld heel bewust wordt teweeggebracht. Hij ontdekte dat aan de top van de geldmacht eigen regels heersen en dat ca. 8.500 mensen, die zich uitverkoren voelen, de rest van de mensheid van hen afhankelijk hebben gemaakt.

Dit gezegd zijnde, kregen we vandaag hiervan – nogmaals – een bevestiging.  De VSA zijn kwistig met straffen, volgens het motto “als het niet gewapenderhand gaat, dan proberen we het wel via economische, financiële kanalen”.  Sancties uitvaardigen is ook een vorm van oorlogvoering.  Zoals tegen alle landen die zich tegen de Amerikaanse machtswellust verzetten of waar de regering niet bereid is de VSA mee te laten profiteren van ‘s lands rijkdom.  Dan volgt een uitgekiend pad: de vijand verzwakken, verketteren, psychologische terreur.  Legio voorbeelden.  Zoals in Venezuela, waar er niet toevallig olie in de grond zit.  En wat blijkt?  De gedicteerde sancties treffen NIET de omstreden lening (‘Hunger Bonds) van Goldman-Sachs.  Een zucht van opluchting: de ‘investering’ van 2.8 miljard $ zou dan toch niet in het mogelijk aanstaande faillissement van Venezuela’s staatsoliemaatschappij opgenomen hoeven te worden. (Goldman “Unexpectedly” Exempt From Venezuela Bond Trading Ban)

 

3 gedachten over “De werkelijke macht

  1. Zo is het spijtig genoeg, wie niet mee doet of wie zich niet wil laten doen en het land heeft enige bodemrijkdom of een strategische plaats word zwart gemaakt aan alle kanten, kunstmatige schaarste word geschapen en men probeert je te nekken aan alle kanten, de britten in het bijzonder maar ook andere europese landen spelen het vuil spel mee !

Reacties zijn gesloten.