Ook in Groot Brittanië worden er ideeën gepikt

Wat het Vlaams Belang quasi dagelijks ondervindt – het inpikken en copiëren van ideeën en voorstellen, die enige tijd geleden nog als racistisch en extreemrechts geklasseerd werden – gebeurt nu ook in Groot Brittannië.

De conservatieve Tories voelen de hete adem van UKIP, met boegbeeld Nigel Farage, in hun nek.  Daarom komen ze ook met ‘baanbrekende voorstellen’ om te verhinderen dat de vlucht van de kiezer naar UKIP verder toeneemt.

De beloftes van referenda, van een grotere afstand van de EU en haar cenakels, beperking van de immigratiestroom en verzet tegen de krankzinnige vonnissen van het Geweten (EHRM).

Wij hebben er hier al meer over geschreven.  Buitenlandse misdadigers in Britse gevangenissen  – moordenaars, verkrachters, geweldplegers – mogen het land niet uitgezet worden.  Zelfs als de Britse justitie vonnis na vonnis de uitzetting bevestigt, dan is er altijd nog het Geweten, dat zijn beschermende hand boven de hoofden van deze criminelen houdt. Zoals bv.  de verkrachters, die een meisje op die manier zwanger gemaakt hebben, mogen het land niet uitgezet worden omdat ze een kind hebben…een kind dat ze ook misbruikt hebben… Moordenaars, die de moeder van hun kind omgebracht hebben, mogen in het land blijven omwille van dezelfde reden… Een radicale moslimleider – een geestelijke – mocht van het Geweten niet naar Jordanië uitgewezen worden.

Telkens weer botst de Britse justitie op een veto van het Geweten.

“Het is belachelijk dat de Britse regering zoveel moeite moet doen om gevaarlijke buitenlanders de deur te wijzen”, zei Theresa May (Buitenlandminister) tijdens een conferentie van haar partij. “Dat is de reden waarom het volgende conservatieve manifest het verdrag bij het oud vuil zet.”

Door het mensenrechtenverdrag op te zeggen kan Groot-Brittannië weer voldoen aan haar eigen wetten over mensenrechten, benadrukte May. Het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens is geen onderdeel van de Europese Unie, maar anti-EU-politici trekken de onvrede over het verdrag wel in de discussie over Europa.

De leider van de UKIP, Nigel Farage, opperde afgelopen week dat zijn partij bij de volgende verkiezingen zou kunnen samenwerken met eurosceptische conservatieve parlementariërs. Dat zou kunnen leiden tot een splitsing van de traditionele Britse partij, denkt Farage. De UKIP-leider stelt dat leden van zijn partij afspraken kunnen maken met conservatieve kandidaten om samen campagne te voeren. Voor een formeel verbond met de conservatieven  voelt Farage niets aangezien hij ‘gehaat’ wordt door premier David Cameron.

In elk geval wordt er rekening gehouden met het fenomeen UKIP en Nigel Farage. Hier volgt een toespraak van hem voor eigen publiek:

 

 

 

2 gedachten over “Ook in Groot Brittanië worden er ideeën gepikt

  1. Chapeau voor Farage en dat hij samenwerkt met alle rechtse partijen in Europa en in 2014 zullen we goede resultaten zien, en kan er een begin gemaakt worden van een echt Europees Europa

  2. Het zal moeilijk zijn om op te tornen tegen de Europese propaganda machine die de meeste nationale mediagroepen in haar macht heeft. Bij een vermoedelijk 25% eurocritische veretegenwoordiging in 2014 zal het andere kamp, niettegenstaande hun massaal verlies, toch victorie kraaien. Het is daarom nodig dat de eurocritici zich in hun eigen land beter profileren om later andere partijen van andere nationaliteiten beter te kunnen steunen.

Reacties zijn gesloten.