Ook de allerkleinsten mogen / moeten kennis maken met “tolerantie en begrip”

We meldden in een vorige bijdrage hoe decadentie stilaan heel de maatschappij verziekt. In Wenen heeft men het lumineuze idee het Amerikaanse rolmodel te volgen door voorleestijd te organiseren voor de kindjes, opdat zij “tolerantie en begrip voor gemarginaliseerde groepen” vanaf heel jonge leeftijd quasi met de paplepel opgedrongen krijgen.

In het kader van de “Vienna Pride” begin juni (… u weet wel die kleurrijke stoet met halfnaakte, bevederde, stuiptrekkende wezens… ) wordt in de bibliotheek van Mariahilf drie boeken door een drag queen, Candy Licious, voorgelezen. Meer info bij: Kinderbuchlesung mit Candy Licious – Vienna Pride

De boeken hebben als thema een lesbisch huwelijk, een jonge knaap die zeemeermin wil worden en een literair meesterwerk over homoseksuele koks (… in de betekenis van voedselbereiders). Het traditionele gezin – vader, moeder, kinderen – komt er niet in voor. Maar dat had u wellicht al geraden.

Maak kennis met de “wunderbare Candy Licious”*:

*Vertaling van “candy licious”: candy = snoep, licious = afkorting van delicious = verrukkelijk, m.a.w. hij/zij/het/+/? noemt zichzelf “een verrukkelijk snoepje”… !

Wochenblick