Ook Bulgarije neemt maatregelen tegen de vervreemding en islamisering

Bulgarije wil ook geen ‘vluchtelingen’, geen moslims, geen opgelegde EU-quota.

Na het land b, Frankrijk, Zwitserland (boete  € 9000) volgt Bulgarije met het boerkaverbod.  Wie toch de voorkeur geeft aan het dragen van het modieuze één-maat-past-iedereen kledingstuk, mag de Bulgaarse staatskas vullen met de som van € 750 per vergrijp.

De MDL, de partij van de Turkse minderheid, protesteert en heeft het over “religieuze onverdraagzaamheid”.  En dan zag het oorspronkelijk wetsontwerp er nog enigszins anders uit, nl. gevangenisstraf en verminderde sociale uitkeringen.

Amnesty International gaf vanzelfsprekend ook voer aan het debat en stelde een ‘onrustwekkende hang naar onverdraagzaamheid, vreemdelingenhaat en racisme in Bulgarije’ vast.  De Europese Amnesty directeur, John Dalhuisen, zegde dat vrouwen de vrijheid moeten hebben zich te kleden hoe ze willen en de niqab of de boerka als uiting van hun identiteit of hun geloof moeten kunnen dragen.

Welt N 24

Het is duidelijk, de Bulgaren moeten hen niet.

De stad dichtbij de Bulgaars-Turkse grens heeft een bevolking van 10.000 zielen.  Plannen om de opvangplaats voor vluchtelingen uit te breiden tot 5.000 gelukzoekers zou betekenen dat elke derde inwoner van Harmanli een vreemdeling zou zijn.  De Harmanli bevolking is niet van plan zich hierbij neer te leggen. De inwoners willen dat er onmiddellijk werk gemaakt wordt van een gesloten instelling en dat er een stop komt aan de uitbreiding.

‘Burgerzin’

1 gedachte op “Ook Bulgarije neemt maatregelen tegen de vervreemding en islamisering

  1. Mochten wij maar een regering hebben zoals de Bulgaren of de Hongaren dan zouden we tenminste minder immigranten en zeker minder moslims hebben. En de islamofobie zou niet bestaan.

Reacties zijn gesloten.