Orbans plan B

Afbeeldingsresultaat voor orban heldOm alsnog een opnamequotum voor vluchtelingen te kunnen verhinderen – het referendum is ongeldig wegens ontoereikende kiezersdeelname – wil de Hongaarse premier Viktor Orban de Hongaarse grondwet veranderen, waarbij de opname wettelijk zal verboden worden.

Degenen die toch naar de stembus trokken hebben voor 98% het opgelegde EU-quotum verworpen; d.w.z. 3.3 miljoen kiezers, of 40% der kiesgerechtigden.

Het argument dat het ongeldige referendum geen wettelijke relevantie heeft “mogen we niet aan onze tegenstanders overlaten”, meende Orban tijdens een conferentie in Boedapest.
Voor wijzigingen aan de grondwet is een twee derde meerderheid nodig, waarover Orbans regeringspartij Fidesz momenteel niet beschikt maar eventueel zou de Jobbik partij hier steun aan kunnen geven.

Neem nota van het neerbuigende toontje en vooringenomen vragen van Anne Will in het gelijknamige praatprogramma op Das Erste van de Duitse staatszender.  Zelfde retoriek als bij een zgn. duidingsprogramma van de nullenzender, zoals Terzake of De 7de Dag.

 24Min.onLine  –  RTLNext

2 gedachten over “Orbans plan B

  1. Al de TV zenders zijn voor de immigranten ,maar overal is de bevolking ertegen Zo zie je maar hoe links die TV oernalisten zijn.

  2. De (h)oernalisten kùnnen niet ànders dan “linkse ideeen verspreiden”…; ” Geen rood, geen brood” & “Wiens’ brood men eet, diens’ woord men spreekt” nietwaar ?

Reacties zijn gesloten.