Onze (Anne)man(s) in de EU-praatbarak over “fake news”

Ze proberen ons dom te houden met hun fake news.

Omdat de meeste van de jaaroverzichten gemaakt worden door mensen die hun brood verdienen binnen het politiek correcte kader waarin de klassieke media opereren, netjes binnen de lijntjes van wat goed gevonden moet worden en wat slecht, van wat positief benaderd moet worden en wat met een negatieve ondertoon moet gepresenteerd worden, kortom omdat die overzichten zo ongelooflijk voorspelbaar zijn, zelfs bij iets wat eigenlijk een presentatie van feiten kon zijn, kijk ik er niet meer naar.

Het jaar kon trouwens eigenlijk nauwelijks symbolischer worden afgesloten dan door de baas van de Europese Unie de genaamde Jean-Claude Juncker die – met een nauwelijks verholen nostalgie naar de tijd toen de politieke overheden een stevige greep hadden op het nieuws via de klassieke media – een aanval inzet tegen de sociale media en wat men na de verkiezing van The Donald nu in de betere kringen “fake news” is beginnen noemen.
Nu gaan we volgens mij nog veel plezier beleven aan dat fake news-concept want de politiek correcte elite kan je in de meeste gevallen met veel gemak zelf aanwrijven dat hun fijn geconstrueerde illusies in feite fake news zijn.

Afbeeldingsresultaat voor laughing out loudDat geldt voor de grote lijnen. De Europese Unie zorgt voor vrede. De Europese Unie zorgt voor veiligheid. De Europese Unie beheerst de migratie-stromen. De euro zorgt voor welvaart en stabiliteit. Allemaal fake news.

Maar het geldt ook voor de kleinere dagdagelijkse illusionistische presentaties van brokjes nieuws. Ik geef even het voorbeeld van de nieuws-stroom in de binnenlandse politiek rond dat zogenaamde Syrische gezin uit Aleppo. In het licht van het imago dat de falende NVA (er is meer migratie-instroom onder De Wever dan onder Di Rupo) wilde ophangen rond de weigering van dat ene visum, is die hele affaire puur en onversneden fake news.

Immers die ene weigering moest het imago van een stoer migratiebeleid proberen te herstellen terwijl zelfs alleen al de toekenning van dat soort humanitaire visa (de rest nog buiten beschouwing latende) een spectaculaire stijging van de immigratie mee heeft gebracht dit jaar. Niet minder immigratie maar méér dus. België is een van de meest openstaande grenzen in Europa en de N-VA is er gewoon niet in geslaagd daar enige verandering in te brengen. Daar kunnen misschien duizend redenen voor zijn maar dat geduw en getrek rond dat visum voor de Aleppo familie is puur fake news om de Vlamingen verder N-VA-zand in de ogen te strooien. Door niet naar die jaaroverzichten te kijken wordt dit soort onzin u dus verder bespaard.

Geen fake news en overigens een echte kracht van verandering is dat de bevoegde Vlaamse minister de camera’s op de autowegen – die ons werden verkocht als materiaal waarmee we beter controle gingen krijgen over de bewegingen van criminelen en terroristen- nog voor de volgende verkiezingen gaat richten op …u!   Al die camera’s worden omgebouwd tot trajectcontroles en een trotse Ben Weyts kondigt aan dat we nergens op het Vlaamse grondgebied nog zullen kunnen rijden zonder gezien te zijn. Een wereldprimeur zeg maar. De Tunesische IS krijger van Berlijn kon grotendeels ongezien reizen in Europa. Maar de Vlaming zal overal meteen gepakt kunnen worden. Big Brother BEN is watching you overal!

Dat Big Brother boos zou worden na de Brexit en na de Trumpverkiezing was te ver- wachten. Ik heb de afgelopen maanden in het Europees Parlement een ronduit griezelig aantal pleidooien moeten aanhoren tégen referenda. En het is volledig in het verlengde daarvan dat zo’n Juncker de nieuwsstromen nu onder zijn controle wil brengen. Supra-nationale constructies als de Europese Unie of het Belgisch koninkrijk verdragen geen open democratie. Die “begeleiden” en “corrigeren” de nieuwsstromen en de waarheid. En het is ook in die sfeer dat de meeste weldenkenden van 2016 spreken als van een jaar om “zo snel mogelijk te vergeten”.

Welnu: ik niet. Ik hoef de jaaroverzichten niet te zien om te weten dat 2016 een vreselijk jaar was inzake islamisering en terrorisme maar ik besef vooral dat het ook het jaar was waarin de eerste sterke impulsen werden gegeven voor een koerswijziging in de goede richting. De mensen zijn niet dom gebleven, alleszins minder dom dan de machthebbers ze graag hadden willen houden.

Gerolf Annemans over de euro, Di Rupo I en migratieGerolf Annemans, VB  EU-parlement

 

 

Nvdr: De Walen krijgen een onverwacht kerstgeschenk.

Afbeeldingsresultaat voor flits geld naar wallonie