Onvoorwaardelijke capitulatie…

Afbeeldingsresultaat voor deutschland über alles merkel… van aan Duitsland
Zonder enig schot gelost te hebben, zonder oorlogsverklaringen, zonder dat iemand zich er druk over maakt, ging Hitlers Merkels droom in vervulling.
Duitsland leidt de dans.  Zij wordt  opnieuw EU-kanselier.

In het EU-gremium hebben onze Oosterburen 96 zetels, de meeste van alle lidstaten.  Na een fout ingeschatte carrièrewending van Martin Schulz, werd Antonio Tajani voorzitter van het EU-parlement.  Tajani is vanzelfsprekend lid van de EVP fractie, waarin Merkels partij, de CDU, de lakens uitdeelt.  M.n. door de “gloeiende Europeaan” Elmar Brok, en Manfred Weber.

Jean Claude Juncker heeft ook zo’n factotum, Martin Selmayr – vanzelfsprekend van CDU-signatuur – die achter de schermen aan de touwtjes trekt.  Van die man zullen we in de toekomst nog horen.  Voorlopig neemt hij Jean Claude Juncker in bescherming (vooral tegen zichzelf), maar als het ogenblik rijp is, dan zal hij niet aarzelen de keizer van de troon te storen.

Mario Draghi’s dagen als ECB-chef in Frankfurt zijn geteld.  Merkel wil haar (Weid)mannetje, nu nog aan de top van de Duitse nationale bank, in die functie zien.
En dan is de cirkel rond: politiek, financieel, economisch, alles ‘fest in deutschen Händen’.

De Franse president heeft er geen moeite mee.

FT

3 gedachten over “Onvoorwaardelijke capitulatie…

 1. Wat ziet Fikken dààr, op die clip met Farage (?) … een Bourgondisch kruis (!) … “Qui s’y frotte, s’y pique” de leuze van Leon Degrelle met zijn collaborateursbende Rex. Toch een ietwat slecht-gekozen symbool voor de UKIP. Gelukkig voor hen, is WO ll reeds méér dan 7 decennia Voltooid Verleden Tijd en zijn er nog weinigen die deze trieste tijd (èn dit luguber symbool) herinneren.

 2. @ Fikken
  of het Bourgondisch Kruis, de heraldiek van de Hertogen van Bourgondië, een luguber symbool is, is nog maar de vraag.

  Ik denk dat het afgebeelde kruis bij Farage, een Andreaskruis is. De stokken zijn recht afgesneden en de uitsteeksels vertonen geen gelijkenis met laurierbladen, nochtans het hoofdkenmerk van het Bourgondisch Kruis dat lauriertakken voorstelt, waarbij de laurierblaadjes op het einde van de tak lichtjes verbuigen.

  @ redactie
  als je goed en wel terug in het land bent, ben ik al een week vertrokken voor mijn jaarlijkse maand in Zeebrugge.
  Ik probeer van mijn laptop te blijven, maar mocht ik in een zwak moment toch een reactie doorsturen, probeer dan Flikken ervan te overtuigen dat ik Zeebrugge niet vroegtijdig verliet voor de Schone Stad Antwerpen.

 3. Intussen heb ik gemerkt dat Donald terug twittert. Goed zo, want hij zegt wat hij denkt. Helemaal anders dan Frau Merkel, bij wie je altijd het gevoel hebt, dat ze niet nadacht over wat ze zegt. Meteen de reden waarom haar toehoorders een vertaler nodig hebben die haar Merkeliaans in verstaanbaar Duits omzet. Of beter gezegd: interpreteert, want het is altijd mogelijk dat Merkel toch iets anders bedoelde dan wat ze zegde.

Reacties zijn gesloten.