Nog meer pampering in het vooruitzicht?

MarnixlogoBourgeois bezorgd over jonge moslims die zich gediscrimineerd voelen 
Jonge moslims voelen zich net zo min aanvaard door onze maatschappij als acht jaar geleden. Ook het gevoel gediscrimineerd te worden is net zo groot als in 2005. Geert Bourgeois, Vlaams minister van Integratie, is bezorgd. ‘We hebben nog heel wat werk voor de boeg.’
Gazet van Antwerpen ondervroeg tussen 9 maart en 7 april 500 moslims en 200 niet-moslimjongeren tussen 15 en 25 jaar, evenveel jongens als meisjes. In 2005 voerde de krant hetzelfde onderzoek uit bij een vergelijkbare doelgroep.
De resultaten zijn volgens de krant weinig rooskleurig. Op het vlak van aanvaarding en discriminatie is er nauwelijks iets veranderd. Zestig pct van de moslimjongeren (meisjes nog meer dan jongens) denken dat de Vlaamse samenleving hen nooit als geïntegreerd zal beschouwen.
Slechts 30 procent voelt zich aanvaard door de Vlaamse samenleving. 25 procent van de meisjes voelt zich zelfs minder aanvaard.
Net als acht jaar geleden zegt één op de drie dat hij of zij al gediscrimineerd werd op school en één op de vijf dat dit gebeurde op het werk. Het slachtoffer zijn van racisme is wel gedaald van 59 naar 51 procent.
‘Nog veel werk’
De resultaten van de enquête baren minister Bourgeois zorgen. ‘Dat zoveel jongeren zich gediscrimineerd of niet aanvaard voelen, betekent dat wij nog heel veel werk hebben als samenleving’, zegt Bourgeois op Radio 1. ‘Het is eigenlijk een wij-zijverhaal. Wij als samenleving kunnen en moeten nog heel wat extra inspanningen doen, maar omgekeerd geldt dat evengoed. Misschien zou een omgekeerd onderzoek wel net uitwijzen dat wij denken dat jonge moslims er niet bij horen omdat ze dat niet willen.’
Meyrem Almaci (Groen) is niet verbaasd door de resultaten. ‘Het wordt hoog tijd dat we die discriminatie in het onderwijs en bij de tewerkstelling aanpakken’, zegt ze.
De volledige resultaten van de enquête staan morgen in Gazet van Antwerpen.
Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130419_00547420

Opmerking van Marnix:
Dit is een totaal foute vraagstelling!
De juiste vraagstelling zou moeten zijn: “Laten de moslims zich wel aanvaarden?”  Met andere woorden: “wat doen zij, ‘om zich te laten aanvaarden’ door de autochtone bevolking?”
“Laten zij zich ‘kennen’ en ‘hoe’ om zich te laten aanvaarden?”
“Doen zij iets (een inspanning) in die richting of niet?”
“ Hoe doen ze dat?” “Nemen zij daarin verantwoordelijkheid of niet?
“Zijn zij bereid om te mee te gaan en te participeren in een democratische samenleving of gaan/kiezen ze voor ons onaanvaardbare afgesloten tegenmaatschappij met eigen wetten (Sharia)?”.
“Zijn zij bereid andere geloofsovertuigingen dan de hunne te aanvaarden en te erkennen?”
“Aanvaarden zij een andere geloofskeuze van iemand die uit de islam stapt (zonder de bedreiging om gedood te worden)?”
“Zijn zij bereidt de gelijkwaardigheid te erkennen tussen mannen en vrouwen met dezelfde rechten “overal en altijd”?”
Zijn zij bereidt om de kracht van de “rede” boven dat van het “geweld” te stellen?”
“Zijn zij bereid om hun eigen geloofsgeschiedenis op grond van geschiedkundige en wetenschappelijke gegevens aan de werkelijkheid te toetsen te onderzoeken en de resultaten te erkennen – d.w.z. de nodige consequenties eruit trekken als ze zich door het verhaal van Mohammed en zijn koran belazerd voelen?” “Waarvoor dient anders de faculteit islamitische wetenschappen in Leuven als dit er niet bij hoort, tot zelfbedrog en om de goedgelovige mensen nog meer te belazeren tot onderwerping in het ‘waanzinnige’ door geïndoctrineerde imams?”
Enz.
Aan Meyrem Almaci, dit heeft NIETS met discriminatie te maken maar met de islamitische ONWIL om zich aan te passen aan ONZE WESTERSE GECULTIVEERDE maatschappij met zijn geschiedenis, zijn waarden en wetten.
En als u mij nu, als “islamofoob” verwijt, dan beschouw ik dat als een “eretitel” voor het gezond verstand!
Marnix

2 gedachten over “Nog meer pampering in het vooruitzicht?

 1. Beste Marnix,
  Ieder weldenkende mens zal moeten toegeven dat u een correcte weergave van de feiten geeft. Daarom is het zo ongelooflijk dat de ” correcte politici ” blijven beweren dat moslimjongeren het ” slachtoffer ” zijn van discriminatie. De wereld op zijn kop, letterlijk dan.

 2. Het werkt op mijn systeem al 20 jaren te horen ‘ gediscrimineerde achtergestelde,
  In “A” mag je geen enkele sociale instelling binnenkomen, of het zit er vol achtergestelde, die wel hun weg weten te vinden naar tal van ‘gratis voorzieningen’.
  Op eender welk gebied zijn er voor de achtergestelde tal van mogelijkheden, mogelijkheden die ik en u nooit hebben gehad.
  Elke achtergestelde heeft een eigen huis(of meerdere), twee en drie auto’s, en tal van tewerkstelling-maat- regels is enkel voor nieuwkomers, of plakijzers van het OCMW versus Dop.
  Als inboorling worden we meer gediscrimineerd dan eender welke achtergestelde die hier aanspoelt.

Reacties zijn gesloten.