Nairobi is overal

De beelden van de terreur in het winkelcentrum van Nairobi gingen de wereld rond.  Waren we verbaasd?    Lagen we ervan wakker?  Hadden we minder eetlust? Ons leven gaat gewoon door.  Nairobi is ver weg en tegelijkertijd dichtbij.  Morgen misschien het Sportpaleis of eergisteren tijdens de Havendag.

Sinds 9/11 zijn we murw geslagen.  Er zijn al zoveel terreuraanslagen gebeurd: Madrid, Parijs, Londen, Israël, ontvoeringen… We kijken van niets meer op.  Alsof het doodgewoon is dat winkelende mensen vermoord worden door een bende geloofsfanaten, die lukraak onschuldige mensen vermoorden omdat er Keniaanse legereenheden voor orde en regelmaat moeten zorgen in Somalia.

De islam aanvaardt dat niet.  De islam begrijpt slechts de taal van het geweld.  Geweld is macht.  Angst geeft macht.  En de angst is alom tegenwoordig, daar in Kenia. De islam eist totale onderwerping.

Kenia_Nairobi

Neergeschoten in het restaurant. Gestorven in elkaars armen.

Gisteravond kwam RT al met een lijst met namen van de terroristen, die niet uitsluitend uit de Prachtlanden afkomstig waren.  Finland, Zweden, VSA, Canada, GB en Rusland werden genoemd.  Getraind in Somalia.

Hierbij een (niet bevestigde) namenlijst die via Twitter zou bekend gemaakt zijn.

Sayid N. from Kismayu, Somalia.
Zaki Jama C., from Hargeisa, Somalia
Saad D., from Damascus, Syria
Mohamed B., from Aleppo, Syria
Qasim Said M., Garissa, Kenya
Ismail G., from Helsinki, Finland
Ahmed Nasir S., from London, UK
Mustafa N., from Kansas City, US
Abdishakur Sheikh H., from Maine, US
Abdifatah Osman K., from Minneapolis, US
Ahmad Mohamed I., from Saint Paul, US
Abdikarem Ali M., from Illinois, US
Shafie D., from Tucson, US
Abdirazak M., from Ontario (Canada)
Eliko M., from Dagestan, Russia
Mohammed A., from Svalov, Sweden
Moulid A., from Sweden

Brutale terreur.  In Kenia heerst nu angst.  Want Al-Shabaab heeft duidelijk gemaakt dat Kenia niet op vrede moet rekenen zolang er zich Keniaanse troepen in Somalia bevinden. Sjeik Ali Mohamud Rage richtte zich op de Somalische radiozender Andalus tot de Keniaanse bevolking en beloofde een nieuwe terreurgolf waarbij zijn strijders “nieuwe technieken” zouden gebruiken. En ze verheugen zich op de beloning van Allah.

Ook Oeganda maakt zich zorgen.  Want er bevinden zich duizenden Oegandese soldaten in Somalia.  Kampala versterkte reeds de grensposten.  Al Shabaab heeft in 2010 een bloedige aanslag gepleegd waarbij meer dan 70 doden vielen.

Wat die extremisten zo gevaarlijk maakt, is dat hun eigen dood hen niet afschrikt.  Zo kon een extremist samen met vluchtende klanten ontkomen.  Hij smeerde zich in met het bloed van de slachtoffers en werd als gekwetste mee  naar het ziekenhuis getransporteerd.  Daar trok hij een wapen en vermoordde drie patiënten.  Om vervolgens zelfmoord te plegen.

Ons ontbreken de woorden.

FT

5 gedachten over “Nairobi is overal

 1. De islam is, als vereniging, te vergelijken met de Hell’s Angels, maar dan in het héél groot. Mo’s Angels zeg dus maar. Achterlijke en criminele mensen en ganse volken voelen er zich door aangetrokken, omdat het hen status geeft, een superioriteits- en samenhorigheidsgevoel, een handleiding om het leven vorm te geven. Zelfs als in het clubreglement niet expliciet staat dat je een crimineel mag zijn, zul je dat toch doen omdat dat nu eenmaal je natuur is. Ook als de islam nooit was uitgevonden, zouden arabieren woestelingen zijn. Het pre-islamitische middenoosten bewijst dat. Ook hun halfbroeders de Joden trouwens, lees het oude testament maar: niets dan bloed.

 2. Ik ben absoluut niet verwonderd, de islam is toch de godsdienst van de vrede of niet soms?

 3. De lijst met namen van buitenlandse hersenloze strijders doen me niet direct denken aan traditionele VS-sers , Finlanders , Zwedenaar of noem maar op . De meesten zijn Mohameds ! Nu maar hopen dat ze zitten te kransentanden in het paradijs van Allah . Inplaats van 72 maagden , zoals beloofd , slechts een maagd van 72 Een oude schuur die in brand staat is een nachtmerrie voor een jonge sappige , heu dappere krijger .

 4. Vermits de godsdienstfanaten blij zijn om te sterven waar wacht de rest van de wereld op om hun wens te vervullen?

 5. Lieve Foxy,
  Dààr heeft U 100% gelijk in, overigens, ik dacht ongeveer hetzelfde toen ik las in hln/buitenland dat er toch een deel van die terroristen GEVANGEN genomen waren.
  Waarom hen dan niet, aan de enkels onderste-boven opgehangen, MET DUIDELIJK een varkenspoot in hun aars (?)
  Zo zouden de toeschouwers onmiddelijk zien dat die barbaren NIET door troel-alla zouden aanvaard worden nà hun dood door verstikking door het gewicht van hun darmen op hun middenrif… dàt kan uuuuren duren, doch wél fataal.

Reacties zijn gesloten.