n-tv ontdekt de vrede in Aleppo

Gerelateerde afbeelding… er worden echter geen consequenties uit getrokken.

De nieuwsuitzending van Nachrichten TV (n-tv) kunnen we niet met beeldmateriaal tonen, maar we kunnen wel verwijzen naar de uitzending.  Klik hier en schuif de tijdlijn door naar 4’36”.  Zelfs in Duitsland dringt het door dat in Syrië stilaan de toestand genormaliseerd wordt en de wapens in het grootste gedeelte van het land zwijgen.  Buiten enkele wanhopige zelfmoordacties van I.S. en slechts in de gebieden waar de ‘gematigde rebellen’ nog de democratie opdringen is er er nog str. aan de knikker.  Verder is er peis en vree onder de onderdrukkende knoest van de tiran Assad…

De terugkeer der Syrische vluchtelingen naar hun geliefd vaderland is in Merkelland voorlopig taboe.  Slechts de AfD durfde het hete hangijzer aan in de Bundestag.  Vicekanselier Sigmar Gabriel deed zelfs een opmerkelijk voorstel: hij wil de gemeenten die ‘vluchtelingen’ willen opnemen en integreren omkopen belonen, zoals bv. met de modernisering van een zwembad of een ander hebbeding.

Al nuanceerde hij zijn bereidwilligheid qua vluchtelingenopname: voor een miljoen vluchtelingen zouden er 25.000 bijkomende leerkrachten, 15.000 bijkomende opvoeders en vele duizenden nieuwe woningen nodig.  “Het is niet genoeg te verklaren dat immigratie mooi is”, en eiste een “open gesprek over de omvang van de integratiecapaciteit van degenen die niet als asielzoeker naar ons komen maar wel omdat ze thuis een ellendig leven leiden.”  Die zit.  Zouden het bij nadere beschouwing dan toch niet allemaal “vakkrachten” zijn?  Het einde van de “Wir schaffen das” mantra? Benieuwd of hij deze ‘harde’ woorden nog zal gebruiken als het tot een GroKo komt.

Jörg Meuthen, AfD voorzitter, vindt dat Gabriel een verkeerd signaal geeft.  Vluchtelingen als pasmunt om de gemeentelijke balans in evenwicht te brengen.  Hij waarschuwt voor een perfide aantrekkingskracht: “Hele gebieden zouden dan met miljoenen belastinggeld perfect legaal, gefinancierd met belastinggeld, geïslamiseerd worden”. 

Een rechtbank in Berlijn oordeelde zelfs dat een 16-jarige ‘vluchteling’, die eigenlijk, feitelijk niet erkend werd – m.a..w. ‘slechts’ geduld wordt – mag toch heel zijn ‘gezin’ – ouders, broers, zussen – laten overkomen.  Normaal – wat is er nog normaal bij de vluchtelingenpolitiek? – kan dit niet, want zijn asielaanvraag werd geweigerd.  Echter… buiten de waard gerekend… de 16-jarige vluchteling speelde het klaar zodanig ‘getraumatiseerd’ te zijn dat de rechter oordeelde dat herstel slechts mogelijk is als hij heel zijn sippe om zich heen heeft.

Dat belooft voor de toekomst.  Eens een precedent op de rechtbank, is het een klein kunstje voor een (s)linkse advocaat duizenden ‘alleenreizende jongeren’ te voorzien van papa, mama, broertjes, zusjes… eventueel aan te vullen met stiefmama en de nakomelingen die de papa bij haar geproduceerd heeft.  Legaal.  Met een vliegtuig… en dan wordt dat nog verkocht aan de goedgelovige Duitsers als “de mensensmokkelaars een hak zetten”, “mensenlevens redden”,… enz.

Als dat niet lukt, kan nog altijd aangevoerd worden dat Assad hen laat folteren…