Moet er nog zand zijn?

camera_cartoon_CA01P021Het zal u misschien verbazen te vernemen dat Gaza en de westelijke Jordaanoever een probleem hebben.  Wisten we al, denkt u.  De kranten staan er vol van. Het journaal besteedt er minimum de helft van de zendtijd aan en in de praatprogramma’s wordt er gesnotterd alsof er ajuinsoep voor heel de nullenzender gemaakt wordt.

Wij hebben het over een heel ander probleem.  Obesitas.  U leest het goed: obesitas.  Zwaarlijvigheid.  Gaza en de westelijke Jordaanoever bekleden de 8ste wereldplaats bij de mannen; de vrouwen doen het beter met de derde plaats.  Moesten de Israëliers hen niet uithongeren, ze zouden de gouden medaille kunnen krijgen…

FT

 

 

9 gedachten over “Moet er nog zand zijn?

 1. Waarde FT, tuur eens met je verrekijker naar de rechterkolom. Daar staat de prijsuitreiking voor de vrouwen en warempel, ze hebben de eervolle bronzen plak te pakken. Anderzijds moet gezegd worden dat er in Gaza meer inwoners samenhokken dan in West-Vlaanderen op ongeveer 1/10 van de oppervlakte!

  • Idem dito, Zeger, zie antwoord aan Ropie en Raymond. Proficiat! Jullie zijn geslaagd voor de alertheidstest.

  • Heb Raymond al geantwoord dat het een test was om te zien of jullie wel goed opletten!

 2. 42% der vrouwen te dik is toch nauwelijks te geloven als je die mensen ziet op tv. Bijna 60% is jonger als 25 en die zien er toch niet zo vet uit? Dat zou betekenen dat ALLE vrouwen boven de 25 te dik zijn?

 3. Een beetje flauw; een onderzoek publiceren uit 1999. Toen haalde het “VB” ook nog 25% van de Vlaamse stemmen. Dat is in 2014 ook niet relevant meer.
  …Een beetje actueler worden, jongelui.

  • Cijfers gebaseerd op onderzoek van 1999 tot 2003. Het ging ons niet zozeer om de ranglijst van obesitas maar wel om aan te tonen dat er in de Gazastrook geen gebrek is aan voedsel.

Reacties zijn gesloten.