MH 17: beschuldigingen en speculaties

Sinds de MH 17 op noodlottige wijze in Oekraïne neerstortte wordt er langs alle kanten gespeculeerd over de verantwoordelijken voor de crash.  Mochten de zwarte dozen aan het licht brengen dat het vliegtuig door een technisch defect ontplofte en uiteindelijk tussen de zonnebloemen in Oost-Oekraïne landde, – voor zover men dat ooit zou willen bekend maken – dan zullen alle veronderstellingen en ‘bewijzen’ van generlei waarde zijn.

Wij maken ons geen illusies.  We zullen het nooit te weten komen. Tenzij dat wat men ons wil laten geloven.

Wij hebben geprobeerd enkele mogelijkheden, die ons door trouwe lezers gesignaleerd werden, op een rijtje te zetten.

 • Volg bruggetje naar collega-blogger Xander:

“Het begint er hoe langer hoe meer naar uit te zien dat het neerschieten van de Maleisische Boeing 777 een rasechte false-flag aanslag was, gepleegd door Oekraïne, mogelijk in opdracht van het Westen, of in ieder geval om het Westen tot ingrijpen tegen Rusland te dwingen. Foto’s van de wrakstukken van het toestel wijzen uit dat het vrijwel zeker niet getroffen kan zijn door een BUK-luchtdoelraket, zoals het Westen beweert.

En waarom werden de tweets van een Spaanse luchtverkeersleider ter plekke, die bij de Boeing twee Oekraïense jachtvliegtuigen had waargenomen, haastig van het internet verwijderd, inclusief zijn complete Twitter-account?”

 

 • Dat er een of meer jachtvliegtuigen van het Oekraïense leger in de onmiddellijke nabijheid van het de Boeing in de lucht waren schijnt bewezen te zijn.  Rusland stelt zich daarover vragen.  Het kwam gisteren uitgebreid aan bod op een Nederlandse televisiezender, die de kijkers daarmee de kans gaf vanuit een ander standpunt de ramp te bekijken.  Ons viel de gematigde toon op van de woordvoerder van het Russische leger, die niet zoals Obama onmiddellijk beschuldigingen uitstrooit, maar stelt dat er een mogelijkheid bestaat dat… Hij liet volgende beelden zien van de raketteninstallaties in de regio en de (ver)plaatsing ervan. Volg bruggetje naar RT, waar dezelfde beelden werden getoond als in het Nederlandse programma.  Trouwens, chapeau voor de Nederlandse televisie, die in een voor hen zeer trieste situatie én in een wereldwijde verontwaardigingsklimaat t.o.v. Rusland toch de moed heeft de vermoedelijke doodgeverfde dader-achter-de-schermen, Rusland, aan het woord te laten.
 • Men kan zich ook de vraag stellen waarom de Oekraïense luchtverkeersleiders niet de geluidsbanden van de gesprekken met de MH 17 willen vrij geven.
 • John Kerry was er als de kippen bij om te verklaren dat de Oekraïense regering het zonder enige twijfel niet kon gedaan hebben.

“We know with confidence that the Ukrainians did not have such a system anywhere near the vicinity at that point in time”

 • De Russen hebben intussen het tegendeel bewezen.  De Amerikanen stellen dat ze zich baseren op informatie, verstrekt door de Oekraïense regering, maar moeten toegeven dat ze de authenticiteit ervan niet kunnen nagaan.

In terms of who fired the missile, “we don’t know a name, we don’t know a rank and we’re not even 100 percent sure of a nationality,” one official said, adding at another point, “There is not going to be a Perry Mason moment here.”

 

 • Opnames van ‘Russisch’ afweersysteem werden gemaakt in door Kiev gecontroleerd gebied – Geluidsopname van ‘bekentenis’ van separatist blijkt vals te zijn.

Wij verwijzen naar ons artikel van 19 juli over neutrale berichtgeving en stellen nogmaals de vraag: wie heeft er baat bij?  Rusland wordt aan de schandpaal genageld.  Terecht of niet.  De VSA beschikken over bewijzen – zeggen ze – maar geven ze niet prijs.  Hun satelliet vloog op het moment over de regio; dan moeten ze ook kunnen vaststellen hebben waar de raket vandaan kwam. Laten we even in herinnering brengen dat ze ook ‘bewijzen’ hadden in Irak en Syrië…  De westerse Amerikaanse invloedssfeer moet richting oosten uitgebreid worden met de EU als nuttige boodschappenjongen. Toen het omgekeerde gebeurde belandden we op de rand van een wereldoorlog.

Dat Poetin zelf aandringt op een ‘onafhankelijk’ onderzoek wordt niet serieus genomen.  Dat het ‘onafhankelijk’ onderzoek zal gebeuren door ‘onverdachte’ instanties geeft het geheel het lintje van een ‘geslaagd’ diploma.

 • Verder heeft de ramp de klassieke indianenverhalen uitgelokt:

En dan is er nog een andere invalshoek die poogt een verklaring te geven aan het neerschieten van de MH 17, nl. de NWO-machtsgreep.  Daar komen we in een volgend artikel op terug.

FT

3 gedachten over “MH 17: beschuldigingen en speculaties

 1. Als je Xander aanhaalt als nieuwsbron bewijs je meteen al meer op sensatie dan op waarheid uit te zijn.
  Het toestel werd per ongeluk geraakt door de separatisten, die op een Ukrains toestel hadden gemikt. Niks Rusland, USA of NWO.

  • We hebben Xander als bron aangehaald (er zijn er andere met quasi dezelfde tekst) omdat die in het Nederlands publiceert. We hebben ook andere invalshoeken aangehaald. Wij laten het aan de lezers over, zoals jij, Raymond, daaruit conclusies te trekken, het te geloven of niet te geloven. Wij reiken slechts leesmateriaal aan. Met bronnen. Het staat iedereen vrij het er al dan niet mee eens te zijn. En als we iemand aan het woord laten op onze blog, dan houden we niet zijn pen vast. Vrijheid van meningsuiting, nietwaar? Dank voor je regelmatige reacties.

 2. De Duitse Wikipedia leert mij over de BUK raket : sie trägt einen 70kg-HE-Gefechtskopf mit einem effektiven Zerstöringsgrad von 17m, der von einem Radar-Näherungszünder ausgelöst wird.
  Dus ze heeft een HE (High Explosive )springstoflading. Zo’ lading schijnt niet alleen het vliegtuig te vermorzelen maar ook de raket zelf.
  Dus als die BUK raket geen naamkaartjes heeft uitgestrooid, heeft men geen bewijs dat het een BUK M1 was, of een Amerikaanse Patriot, of een Israëlische Arrow of een S3O.
  Misschien toch eens aan Crembo vragen.

Reacties zijn gesloten.