Merkels beschermelingen mogen iets kosten (2)

Afbeeldingsresultaat voor angela merkel wunder11 miljoen euro voor 384 asieljobs

Een mirakel! In het vrome Beieren. Een jobmirakel. 384 asielzoekers hebben succesrijk „IdA 1000“ geschafft. „IdA 1000“ is een intensieve integratiecursus met 6 weken stage in een bepaalde beroepsrichting.

Het mirakel werd gerealiseerd door de VBW, de Vereinigung der Bayerischen Wirtschaft (Vereniging Beierse Economie). Hoewel 2/3 der “vluchtelingen” eigenlijk, feitelijk analfabeten zijn (Zeit Online 3.12.2015), werden uitsluitend migranten vanaf 21 jaar met een geslaagde schoolopleiding in hun Prachtland en met gedeeltelijke kennis van een vreemde taal toegelaten.

Vreemd dat er van de 1295 gegadigden, die in februari 2016 de cursus begonnen, slechts 384 in juni 2017 de eindstreep haalden. Van de 384 hebben nu 65 een tweevoudige of een theoretische schoolopleiding, 45 een startqualificatie. 6 zijn begonnen te studeren en 268 hebben inderdaad een job gevonden. 384 van de 1295! Een mirakelpercentage van bijna 30%.

Goedkoop kan men het 30%-mirakel niet noemen. Heeft de ronde som van 11.300.000 euro gekost. Per succesrijke cursist 29.427 euro.

Van de kant van de arbeidgevers werd 2.6 miljoen euro gespendeerd, het Beierse Min. van Sociale Zaken (de belastingbetaler dus) droeg 1.3 miljoen bij. De Bundesagentur für Arbeit (federaal arbeidsagentschap) was bijzonder vrijgevig: 7.4 miljoen euro. Voor Merkels beschermelingen uit Afghanisten, Irak, Nigeria, Syrië, die nog nooit één eurocent bijgedragen hebben, is niets te veel. Detail: slechts 13% vrouwen namen deel aan b.g. cursus.
Het Arbeitsagentur zit op een spaarpot van 13 miljard euro (13.000 miljoen euro), bijeen gewerkt door de Duitse werknemers. Voor deze laatsten is de overheid minder royaal. Als een Duitse doorsneeverdiener met vrouw en kind 2975 euro bruto verdiend heeft, dan kan hij bij werkloosheid genieten van een maximum van 1431 ondersteuning. En als hij jonger is dan 50, dan geldt dit slechts voor één jaar. Nadien valt hij misschien op Hartz IV. Misschien. Want als hij spaargeld heeft, dan moet hij dit eerst opsouperen. Of hij nu daarvoor 2 of 30 jaar bijdragen betaald heeft, speelt geen enkele rol. De ene arbeidsloze is de andere niet.

Een voorbeeld van een mirakeljob-genieter. 31-jarige Houssein uit Syrië. Eén van de 384 volhouders van het integratieproject „IdA 1000“. Hij heeft een job als handlanger in een electrotechniekbedrijf in Würzburg. Volgend jaar mag hij daar aan een praktijkstage van elektricien beginnen. Als hij daarin zonder ongelukken slaagt is hij 35 en kan hij nog 32 jaar bijdragen betalen om zijn pensioen te kunnen uitkeren. Zo niet, belanden hij en zijn vrouw in het minimumuitkeringsstelsel. Dat zijn de échte mirakels in Merkelland.  Elke ‘vluchteling’ – vakkracht of niet – slaagt er op de een of andere manier in geld op zijn rekening te krijgen.

Hoop doet leven. In september wordt „IdA 2.0“ boven de doopvont gehouden. Mét geld van de belastingbetaler. Met quasi zekerheid méér geld, want de verrijking mag iets kosten.

En toch blijven de Duitsers voor Merkel stemmen.

Journalistenwatch

4 gedachten over “Merkels beschermelingen mogen iets kosten (2)

  1. Die 1295 vreemdelingen terugsturen kost nog geen 1% van dat bedrag.
    Als Duitsland daar nu eens zou mee beginnen en op de éérste vlucht fuhrer merkel aan toevoegen dan zou Duitsland snel terug een land worden waar wij graag zullen naartoe gaan, zoals het er nu is stoot het ons af en blijven we dus weg.

    • “We”? Duitsland haalt Frankrijk in als vakantiebestemming.

  2. Het zijn behoudens enkele uitzonderingen allemaal leeglopers , dat is ook veelal de reden omdat ze zijn gaan lopen uit hun thuisland . Om hun werkelijk iets bij te brengen, voor een job en beschavingsnormen , moeten ze met zijn allen terug naar “af” terug naar de kleuterschool , als begin …Luisteren naar de “Juf ” en snaveltjes toe . Ze moeten ook gaan beseffen dat ziekenkas en werkloosuitkering veel maal groter is dan hun Allah

  3. In dit onland zijn wij “geen haar béter-àf” want de overgrote meerderheid van het kiesvee stemt toch ook steeds voor dezelfde potverteerders 🙁

Reacties zijn gesloten.