Men zegge het voort

Aankondiging FreddyMoet ik mij nu ook als een verrader beginnen te beschouwen?

Jaren geleden schrok ik toen vele, zogezegde Vlamingen, de vinger wezen naar toenmalig minister Johan Sauwens omdat die een vergadering van het Sint Maartensfonds had bijgewoond.
Ik kon niet begrijpen toen deze minister na allerlei negatieve persartkels in onze politiek-correcte pers diende af te treden. Nu herhaalt de geschiedenis zich en zijn er een reeks vuilspuiters die nu het vel willen van Jan Jambon (N-VA). Waarom? Omdat er nu een foto is opgedoken waarop hij staat afgebeeld tijdens een toespraak voor het Sint Maartensfonds !!!
“Djeezus Christ” zou ik zeggen. Is dat nu waarmede sommige journalisten en Vlamingen zich in 2013 moeten bezighouden nl. met een foto die meer dan 10 jaar oud is!! Ik meen dat we al die huichelaars als sukkelaars moeten beschouwen en verder negeren.

Wat moeten sommigen dan wel niet van mij gaan denken? Ik hield destijds drie of viermaal een toespraak voor het Sint Maartensfonds!!
Het was steeds tijdens de maand december dat ze me jaar na jaar vroegen en ik meen me te herinneren dat ik ook hun laatste spreker ben geweest vooraleer ze, wegens steeds
meer overlijdens en dus bij gebrek aan leden hun vereniging opdoekten.

De ene maal sprak ik over het corrupte Belgische “bestuur der luchtvaart”. Een ander maal over onze corrupte Belgische voetbalwereld en weer een andere keer over het grote aantal corrupten en huichelaars die ik in de politieke wereld had aangetroffen.

Nooit heb ik bij die Sint Maartensfondsleden iets verkeerds gehoord of bemerkt. Iemand stelde me voor; ik hield mijn toespraak en na het applaus stond iedereen recht en zong ingetogen “Ich hatt’ einen Kameraden…..einen bessern find’st du nit….” (ik had een kameraad……een betere vind je niet…)

Ik vond dit aandoenlijk en daarna ging iedereen in de nabijgelegen gelagzaal iets drinken. Ieder jaar luisterde ik naar het verhaal van een of andere weduwe die het grootste gedeelte van de aanwezigen uitmaakten.

“och Meneer….. het is allemaal zo jammer geweest…..ik was pas getrouwd met mijn man…..onder invloed van de aalmoezenier van zijn jeugdbeweging zou hij gaan helpen om de goddeloze communisten te gaan verslaan…..hij was een harde werker op de hoeve van zijn vader…..nooit heb ik van hem nog iets gehoord……nooit kwam er een andere man in mijn leven…..ik weet dat het zot is maar feitelijk hoop ik nog steeds dat hij ooit terug zal komen… Jaren na mijn man zijn er vele Amerikaanse soldaten in Korea ook gaan vechten tegen de communisten. Diegenen die hun leven verloren worden nu als helden beschouwd in hun land en bij ons heb ik jaren moeten horen dat mijn man een verrader en een lafaard was…”

Al die verhalen waren bijna steeds hetzelfde. Regelmatig zag ik dan nog een traan in de ogen van die inmiddels uitgebluste vrouwen. Zelf werd ik steeds ontroerd en het was met plezier dat ik een positief antwoord gaf toen ze me terugvroegen.

Moet ik mij vandaag nu ook als verrader gaan beschouwen? Zouden al die “vingerwijzers” zich niet beter bezighouden met al die vele parlementairen die via allerlei mandaten gigantische sommen in hun zak steken en dit meestal voor niet bewezen diensten? Waarom maken die Vlamingen toch steeds ruzie onder elkaar?

Arm Vlaanderen….arm volk, zou ik zeggen.

Zolang als de leiders van N-VA en VB blijkbaar niet door dezelfde deur kunnen en zolang er nog Vlamingen zijn die verdienstelijke politiekers als Johan Sauwens en Jan Jambon willen afslachten, wel zolang verdienen we het niet om ooit nog onafhankelijk te worden.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

8 gedachten over “Men zegge het voort

 1. Beste Freddy,
  Dat Vlaams Belang en N-VA niet door de zelfde deur kunnen is de volle verantwoordelijkheid van N-VA. Zondag tijdens de zeverende dag nam Gerolf Annemans het ook nog op voor Jan Jambon. Anders om zie ik nog niet onmiddellijk gebeuren. Jambon heeft ook in mijn ogen niets verkeerd gedaan, punt. Wel zou Jan Jambon ( die volgens mij de strateeg is bij N-VA ) ook zo eerlijk moeten zijn toe te geven dat hij ooit lid geweest is van de partij waarvan hij zegt dat hij er NOOIT zal mee samen werken. Indien Jambon zo eerlijk moest zijn zie ik een samenwerking tussen de 2 partijen al iets dichter bij komen. Vlaams Belang heeft meermaals de hand uitgestoken naar N-VA, en heeft steeds een njet gekregen. Indien wij de onafhankelijkheid van Vlaanderen aan onze neus zien voorbij gaan is dit enkel, en alleen de verantwoordelijkheid van N-VA.

  • Beste Walter,
   Grotendeels kan ik het eens zijn met uw reactie.
   Gerolf Annemans heeft inderdaad op ‘n serene wijze zijn visie vertolkt over “het geval” Jan Jambon en het St.-Maartensfonds.
   Misschien er toch even aan herinneren dat de aanval op Jan Jambon NIET van links is gekomen!
   Verder ben ik het helemaal eens met het slot van Freddy’s bijdrage maar niet helemaal met uw visie dat ENKEL en alleen de N-VA de volle verantwoordelijkheid draagt voor het niet door de zelfde deur kunnen gaan. Ik geloof wel dat de N-VA hier ‘n grote, zelfs de grootste verantwoordelijkheid draagt maar de haat van sommige VBers loopt soms ook wel de spuigaten uit.
   Als ik hier op dit blog sommige reacties lees, dan lijkt het of niet Di Rupo en zijn PS-kliek, niet de traditionele ‘Vlaamse’ mosselpartijen, niet het belgiese etablishment met de koninklijke poppenkast onze tegenstrevers zijn maar wel de N-VA die op alle mogelijke manieren moet woren onderuit gehaald.
   Er zijn, verdomd nog aan toe, VBers die Flup en zijn “Mathilde majesteit” veel sympatieker vinden dan ‘n BDW bijvoorbeeld.
   Ga met zulke mannen maar naar de Vlaamse onafhankelijkheid!

   • Beste Ropie,
    Ik heb niets tegen BDW of JJ. Het gaat hem mij over de houding van N-VA tegenover het Vlaams Belang. Meer bepaald hun visie over samenwerking. Ik citeer JJ ” wij zullen nooit samenwerken met het Vlaams Belang ” Op hun verantwoordelijkheid wijzen is nog iets anders dan ze onderuithalen.

   • Maar wie begon met het uitsluiten van de meer radicale nationalisten, was het ,het Vlaams Belang of de NVA, en het antwoord van Jan Jambon is toch maar zeer triestig

  • Ik heb al dikwijls gezien en gehord dat een Vlaams Belanger het opnam voor een NVA-er maar het omgekeerde heb ik nog nooit gehord en ik ben nochtans niet doof

 2. Het is zelfs zover dat de NVA zijn twijfels liet over het cordon sanitaire t.o.v. het VB voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar ze daarna strikt toepaste. De vele uitspraken van BDW tonen ook aan dat er van enige toenadering geen sprake kan zijn. De Babelse spraakverwarring binnen de partij, zullen ook hun opgebouwde potentiële kiezers van gedachten doen veranderen. In ieder geval zit een absolute meerderheid NVA-VB er na mei zeker niet in en zit er een oppositiekuur voor de NVA in het Vlaams parlement aan te komen

 3. Bootje, die waslijst met reclame voor de NVA wil ik niet plaatsen, we zullen zien welke punten er overblijven na de onderhandelingen en dan de vergelijking maken.

Reacties zijn gesloten.