Men zegge het voort

Aankondiging FreddyVAKBONDEN MOETEN DRINGEND RECHTS-PERSOONLIJKHEID KRIJGEN!

Een van de grootste fouten die de beroepspolitiekers ooit gemaakt hebben is om aan de vakbonden toe te laten te werken zonder rechtspersoonlijkheid. Hierdoor kunnen deze  organisaties straffeloos de grootste stommiteiten uithalen. Wij hadden destijds het geluk in ons land om vele grote assemblage fabrieken te hebben in de auto-industrie. Maar de vakbonden hebben ze inmiddels bijna allemaal door reeksen stakingen kapot gekregen.

Enkele maanden geleden kregen ze op deze manier ook Caterpillar in Gosselies kapot. De Amerikaanse eigenaars hadden nog maar enkele jaren geleden belangrijke investeringen gedaan in deze fabriek. Maar de reeksen stakingen bleven met de regelmaat van een klok aanhouden. Na meer dan 160 stakingsdagen op minder dan 6 jaar hielden de Amerikanen het voor bekeken. Nog liever hun investeringen in die fabriek te zien verloren gaan dan verder te gaan met deze lijdensweg moeten ze gedacht hebben.

Bijzonder smerig van onze premier en vele beroepspolitiekers waren hun verklaringen nadat het nieuws over de sluiting bekend was geraakt. Over de werkelijke reden werd met geen woord gerept. Wel bleek men woest, verbolgen, of zogezegd sprakeloos over de schandalige beslissing van de aandeelhouders van Caterpillar. Zo hoorde men allerlei nonsens uitkramen zoals “de nadelen van het kapitalistisch systeem”,”Amerikanen hebben geen normbesef en zien alleen naar hun centen”, “Regering moet Caterpillar dagvaarden!” en ander moois.

Wij dachten nogmaals aan Caterpillar toen we gisteren verklaringen hoorden van de vakbonden in verband met een belangrijke bestelling van “De Lijn”.

Huichelaars“, dachten we. Ook bij Bombardier in Brugge, de producent van trams en treinen, weet men wat stakingen willen zeggen. Door destijds regelmatig aan de eisen van de vakbonden toe te geven heeft men daar loonkosten die merkelijk hoger liggen dan bij andere buitenlandse producenten. Eén van die producenten is het Spaanse CAF.  Bombardier, dat nu blijkbaar een bestelling van niet minder dan 146 nieuwe trams aan haar neus ziet voorbijgaan, is de klos.
De bestelling heeft een waarde van niet minder dan 320 miljoen euro en was bijna van levensbelang voor de Brugse fabriek. Maar niemand van onze persmedia wijst met een beschuldigende vinger naar de vakbonden.

Integendeel De vakbonden steunen nu de directie van Bombardier om een rechtsgeding aan te spannen via de Raad van State tegen deze zogezegd onwettelijke bestelling! Dergelijke acties tonen steeds meer duidelijk aan dat onze instellingen niet meer werken.

Er moet nu dringend een einde komen aan de straffeloosheid van de vakbonden. Vele vakbondsleiders hebben zich de laatste jaren gedragen als echte dictators en schromelijk misbruik gemaakt van de artificiële macht die de politiekers hun hadden geschonken. Niet omdat men meende dat dit een goede zaak was maar alleen omdat men rekende op de stem van de vele kiezers die bij deze bonden zijn aangesloten. Wij blijven herhalen dat gedurende de laatste decennia de grootste vijand van de arbeiders en bedienden feitelijk de vakbonden zijn geweest die uitsluitend verantwoordelijk zijn geweest voor het verlies van tienduizenden jobs! Dat is de waarheid en niets anders.

Juist zoals vele godsdienstleiders vanalles beloven voor het hiernamaals beloven de vakbonden vanalles voor het latere hiernamaals. Van al deze beloften werd feitelijk nog nooit iets tastbaars gerealiseerd. Vele vakbondsleiders leven zoals vele kerkleiders een prinselijk bestaan. Maar hun gelovigen en aanhangers blijven meestal in de kou staan.

Laat ons beginnen met de lat voor iedereen gelijk te leggen en te eisen dat iedere organisatie zonder uitzondering over een rechtspersoonlijkheid moet beschikken.
Iemand toelating geven om beslissingen te mogen nemen zonder dat hij ooit voor de mogelijke rampzalige gevolgen kan verantwoordelijk gesteld worden is roepen op miserie. En dat we steeds meer in de miserie geraken is nu reeds voldoende malen bewezen.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

10 gedachten over “Men zegge het voort

 1. Mijnheer Van Gaever,
  uw regelmatige tussenkomsten op dit forum geven perfect weer wat leeft bij miljoenen burgers van dit land en van Europa. Zij weten allang op welke wonden de vinger pijn doet.

  Maar net zoals een Trump en een Farage die dezelfde nagels met koppen slaan, wordt u gehoord, laat staan geloofd bij het establishment, en de pocomedia geven u evenmin een klankbord. Maar ze hebben zo-veel te beschermen n’est-ce pas? – vooral hun eigen postjes…
  En het grote probleem van onze westerse democratieën is dat ze geen afspiegeling meer zijn van wat het volk denkt, maar een vrijgeleide om te doen wat ze maar willen zolang wat samengeraapte minderheden aan de macht zijn, zonder enige andere sanctionering door de burger dan die bij de volgende verkiezingen.

  Luisteren we alleen maar naar de stem van het Volk omtrent het ons door de strot geduwd desastreus asielbeleid van Europa, die onze beschaving filosofisch en financieel onvermijdelijk zal doen ineenstorten… en niemand die de teugels in handen heeft wil of kan iets doen? hallo! waar dienen de regeringen voor?

  Misschien zou het nuttiger zijn om u te verenigen met de buitengebonjoerde NVA’ers, in een nieuwe politieke beweging NVP (nieuwe Vlaams partij), jullie hebben meer gelijkgestemden en wapenbroeders dan je durft denken. Miljoenen burgers van Vlaanderen en Europa vragen niks liever.

  • Waarom zou Freddy het Vlaams Belang moeten verlaten? Zou niet bepaald getuigen van dankbaarheid voor zijn jaren als Vl. volksvertegenwoordiger en senator.

   • geachte Redactie,
    Dankbaarheid is een slechte raadgever…
    waarom Freddy of een ander het Vlaams Belang zouden moeten moeten verlaten?…
    moeten?
    neen, maar toch even doordenken:
    Misschien…omdat ze toch nooit aan het woord kunnen komen?
    Misschien… omdat ze per definitie uit de debatten geweerd worden?
    Misschien… omdat ze voor altijd door het ondemocratische cordon sanitaire gewurgd worden?

    De Vlaams Belangers hebben mijn volle sympathie, en ze zijn in mijn ogen te waardevol om per definitie bij het klein gevaarlijk afval gezet te worden. Het is akelig te moeten vaststellen dat voor zoveel politiek talent de micro gewoon afgesloten blijft.

    Vele Vlaams Belangers dragen een waardevolle boodschap uit, maar welke draagvlak bereiken ze als ze permanent door het establishment de mond gesnoerd worden? Kijk maar hoe een schitterend talent als Annemans minder spreektijd krijgt dan eender welke nuttige idioot uit de “meerderheid” …

    Ik blijf erbij dat enkel een Nieuwe Partij die de klip van het vooroordeel omzeilt, kan en zal doorbreken. In feite komt het hier op neer: wat is er belangrijker: wie iets zegt ? of wat iemand zegt?… Maar ik vrees, dat dit bij enkele VB- ego’s die zich aan hun zetel vastzuigen nog steeds niet duidelijk is.

    Nu, twas maar even luidop denken…

    Quousque.

 2. En laat de politici, die hen die artificiële macht hebben geschonken en daarbij nog op andere gebieden desastreuze maatregelen treffen, eveneens de gevolgen dragen door hen verantwoordelijk te stellen. Haal ze uit hun cocoon van onschendbaarheid.

 3. Stel gewoon de vraag, “uit welke stallen komen de meeste politiekers gekropen?”
  De vraag stellen is ze beantwoorden nl. Uit die vernietigende vakbonden en geen enkele politieker gaat zijn wipplank schade toebrengen.

 4. Freddy Van Gaever heeft het hier dan over de verpletterende verantwoordelijkheden die vakbonden dragen bij het sluiten van grote winstgevende fabrieken in belgie. Vakbonden zijn er enkel en alleen maar als verlengstuk van en voor de politiek. Het is net zoals met vakbondsafgevaardigden op de werkvloer die zijn er enkel en alleen maar om hun eigen job veilig te stellen. Ter illustratie dit: Mijn echtgenote werkt in een grote belgishe supermarkt die “onlangs” werd overgenomen door en nog grotere Nederlandse groep. Vakbondsafgevaardigden hebben het nog steeds over een fusie, niettegenstaande ik van een betrouwbare bron (met kennis van de beurs) weet dat het wel degelijk om een overname gaat. Voor allerlei vragen moet men niet bij de vakbondsafgevaardigden zijn, want zij kennen nergens het antwoord op. Het enige wat ze weten is dat hun job, en zij die opkwamen met de sociale verkiezingen voor jaren veilig is.

Reacties zijn gesloten.