Men zegge het voort

Aankondiging FreddyKiezers smeken blijkbaar om bedrogen te worden !

We kunnen steeds moeilijker begrijpen hoe het mogelijk is dat beroepspolitiekers straffeloos hun kiezers blijven bedriegen.
Het is duidelijk dat “de man in de straat” niet of weinig nadenkt over wat er in de politieke wereld allemaal gebeurt en zich met de ogen open laat bedriegen.

Neem nu dit, volgens ons, gigantisch bedrog van de ECB (Europese Centrale Bank). Voorzitter Draghi zou met een “bazooka” de Europese economie gaan aanzwengelen!
Daarom werd beslist om via de ECB en PER MAAND 60 miljard euro staatsobligaties van de diverse Europese landen te gaan opkopen bij de banken. Hierdoor krijgen de banken verse liquiditeiten die ze dan op hun beurt aan de bedrijfswereld kunnen uitlenen zodat deze hiermede nieuwe investeringen kunnen doen en de economie oppeppen. Men zou dit totaal idiote spel gaan spelen tot september volgende jaar waardoor er dus niet minder dan 1100 miljard euro op artificiële wijze in de economie zou gepompt worden!!!

Enkele bedenkingen.

Hoeveel van onze lezers kunnen zich de “grootte” van dit bedrag enigszins voorstellen? Wetende dat Europa ongeveer 500 miljoen (een half miljard) inwoners telt, wil dit zeggen dat krachtpatser Draghi ervoor gaat zorgen dat 2200 Euro PER INWONER in de economie gaat gepompt worden. PER INWONER wil zeggen dat dit bedrag ook telt voor kinderen, gepensioneerden, werklozen, gevangenen, enz… Indien men een huishouden  van 6 personen (grootvader, grootmoeder, een papa en een mama en twee kinderen) als voorbeeld zou nemen dan zou Mister Draghi zorgen voor een injectie van ongeveer een HALF MILJOEN oude frankskens PER FAMILIE!!! Om niet te kunnen geloven! Maar er is iets veel ergers aan het gebeuren…… en iets dat veel weg heeft van oplichting, fraude, bedrog, valsmunterij of welke naam men ook aan dit gebeuren wil geven.

Als ondergetekende morgen een bedrag wil investeren dan moet ik daarvoor over de nodige cash beschikken. Heb ik geen liquiditeiten dan zal ik iets van mijn huidig bezit moeten verkopen.
Of dat nu vastgoed of aandelen of wat ook is heeft minder belang.

Toen we van die “bazooka” hoorden van de ECB vroegen we ons af waar die het geld zouden gaan halen. Ging de ECB goudvoorraden verkopen? Of vastgoed? Of andere bezittingen?
Kortom we wilden dat weten en namen met kaderleden van drie grootbanken contact op om aan die specialisten te vragen hoe de vork aan de steel zat. Tot mijn grootste verwondering bleek geen enkele van mijn gesprekspartners bij die vraag reeds hebben stilgestaan. Ze waren allen op de hoogte van die maatregel en gaven uiteindelijk alle drie toe dat wat ik hen vertelde als mijn mening JUIST was!!!

En wat is mijn mening?

eu schuldMijnheer Draghi en zijn bank zijn niets beter dan de maffia. Ze hebben GEEN geld en laten de persen dag en nacht waardeloos papier bedrukken a rato van TWEE DUIZEND MILJOEN EURO PER DAG!!!! Pure waanzin en het gigantisch bedriegen van ons allen. Vandaag kennen we geen inflatie hetgeen een droomscenario is. Als de spaarder slechts 1 à 2% intrest kan verdienen dan wil dit zeggen dat hij werkelijk 1 a 2% per jaar VOORUIT gaat met zijn gespaarde kapitaal. Maar wanneer de spaarder 7 of 8% kan krijgen voor zijn spaargeld,maar er is een inflatie van b.v. 10%, dan gaat hij in werkelijkheid zich verarmen voor 2 a 3% per jaar. De meeste spaarders beseffen dit nog steeds onvoldoende en de meesten zouden zich gelukkiger voelen met 7 of 8% intrest zonder rekening te houden of willen houden  met een inflatie van b.v. 10%.

Wij stellen dus het volgende vast en maken volgende voorspellingen:

1. De EURO zal vanaf de start van dit schandalig avontuur steeds méér terrein verliezen tegenover de andere wereldmunten. Zo is de kans groot dat de US-dollar, die onlangs nog 25% lager quoteerde dan de euro, over enkele maanden de euro in waarde zal overtreffen.

Nvdr: In augustus 2011 ontwierp Studio Rony onderstaand eurobiljet voor Angeltjes, een grapje, waarbij de euro-ontwaarding in beeld gebracht werd..  Het lijkt erop dat het een voorspelling zal blijken te worden.  Hop, hop, op weg naar de Reichsmark.

eurobiljet2. De inflatie wordt artificieel aangewakkerd en zal opnieuw de carrousel van prijsverhogingen en indexaanpassingen opgang brengen. De bazooka van Draghi zal alleen voor allerlei vernielingen zorgen maar NIETS oplossen. Integendeel!

Feitelijk komt het er op neer dat  de landen van Europa via hun eigen bank (ECB) hun eigen schulden aan zichzelf verkopen!!! Wij menen dat dit de werkelijkheid is en dat de meeste beroepspolitiekers zelf geen benul hebben van deze feitelijke oplichting en voor de zoveelste maal het vertrouwen van hun kiezers op een schandalige wijze schenden.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

2 gedachten over “Men zegge het voort

  1. Men blijft maar die briefjes van 500 euro drukken, is dat omdat het normaal zal worden er straks een brood mee te kopen zoals het nu normaal is met 2.000 BF(50€) naar de bakker gaat. Of dienen ze juist nog voor de diamant, wapens en drugs criminelen? Voor een grote aankoop moet ik niet afkomen met enkele van die briefjes want dat moet met een overschrijving.

  2. Draghi is waarschijnlijk in de leer geweest bij Mobutu, die drukte ook geld bij zoals het hem uitkwam.

Reacties zijn gesloten.