Men zegge het voort

Aankondiging FreddyMen zou de muren oplopen van al dat amateurisme van onze beroepspolitiekers!

Er gaat geen dag voorbij of we vernemen een zoveelste blunder van onze zogenaamde LEIDERS.

Jaren geleden (2003) heeft onze regering beslist om zeven totaal onnodige militaire transporttoestellen van het type A400M bij AIRBUS te bestellen.

Dit programma liep jaren vertraging op en kostte ook méér dan oorspronkelijk begroot. Zoals dikwijls met belangrijke overheidsinvesteringen het geval is regelen allerlei lobbyisten en zogenaamde specialisten het na verloop van tijd wel om prijsverhogingen door te drukken. Deze schandalige praktijken duren reeds generaties en blijven de belastingbetalers benadelen en bedriegen. Zo ook nu weer.

Na verloop van jaren gaf een volgende regering in november 2010 haar fiat om haar steentje bij te dragen om een nieuwe prijsverhoging te bekostigen. Uit herberekeningen (sic) bleek dat de prijs van het programma diende verhoogd te worden met 3,5 miljard euro of 140 duizend miljoen belgische knotsen.
Normaal zouden de verantwoordelijken voor dergelijke financiële ramp moeten gestraft worden en uit hun functie ontheven. Maar in de politiek gelden speciale spelregels die de doorsnee burger niet kan begrijpen. Daar kan en mag alles en gelden de normale wetten niet.

Uiteindelijk zullen die onnodige toestellen in 2019 of 2020 en met jaren vertraging geleverd worden. Maar wat blijkt nu weer? (Lees frontpagina van “Het Laatste Nieuws” van vandaag).
Men komt nu tot de vaststelling dat op alle militaire basissen de hangars te klein en de inschepingsvloeren te licht zijn voor deze opvolger van de C-130 , in de volksmond, Flying Boxcar genaamd. Er zouden nu opnieuw honderden miljoenen euro nodig zijn om dit idiote programma en deze grootheidswaanzin van de legerleiding te kunnen uitvoeren.
Blijkbaar wisten al die amateurs, die zich gedurende jaren met dit typisch voorbeeld van geldverbrassing hebben bezig gehouden, dat niet. Allemaal pure schande!

Indien wij iets te zeggen hadden zouden we enerzijds die bestelling wegens de aanzienlijke opgelopen vertragingen onmiddellijk annuleren en de reeds betaalde honderden miljoenen aan voorschotten terug opeisen. Dit zou het probleem van de besparingen die Defensie tijdens deze legislatuur moet maken reeds grotendeels oplossen. Anderzijds zouden we beslissen de C-130’s nog minimum 10 jaar in dienst te houden. Er vliegen er nog honderden in de wereld rond en wisseldelen kan men overal in voldoende aantallen en nog voor vele jaren en bijna bij iedere apotheker vinden.
Bovendien heeft ons leger, voor eventuele toekomstige humanitaire opdrachten, geen enkele behoefte aan die dure A400M.

Maar de kans is groot dat onze beroepspolitiekers daar geen oren naar zullen hebben. Het is alleen maar door méér geld te verbrassen dat ze hun partijvrienden, sponsors en relaties kunnen plezieren! Dit is jammer genoeg de pijnlijke waarheid!

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

Knack

1 gedachte op “Men zegge het voort

Reacties zijn gesloten.