Men zegge het voort

Aankondiging FreddyWil U een bruine streep in uw onderbroek vermijden? Lees dan niet verder!

We schreven reeds meermaals dat de “roden en groenen” de voornaamste verantwoordelijken zijn voor de schandalige verbrassing van belastinggelden in verband met de zogenaamde
“groene energie”. We lezen vandaag op het internet een tekst in verband met deze zelfde verspilling maar dan aan de hand van Nederlandse Professoren.

We citeren:

“Het ‘sprookje van de windenergie’ wordt een aanslag op de koopkracht van iedere Nederlander. Dat stelt een aantal gerenommeerde wetenschappers in De Telegraaf. Ze denken aan minstens 500 euro per huishouden per jaar. Pieter Lukkes, emeritus hoogleraar Economische Geografie heeft het over ‘de grootste verspilling van gemeenschapsgeld ooit’. Lukkes spreekt namens wetenschappers als Kees de Groot, ex-directeur van het Shell-lab Rijswijk, natuurkundige Kees Lepair, econoom Hans Labohm, onderzoeker energie Theo Wolters en de emeritus hoogleraren Frans Sluijter en Ad Verkooijen.  Volgens de wetenschappers gaat het Energieakkoord de belastingbetaler minstens 53 miljard euro kosten. Dat is duidelijk meer dan de 18 miljard waar minister Kamp het over heeft.

We hebben geen leedvermaak maar kunnen het alleen maar bedroevend vinden dat ook in ons land op een schandalige en totaal onverantwoorde wijze gigantische sommen werden en nog worden verbrast.

Maar vandaag wilden we het over een ander voorbeeld van verbrassing van belastinggelden hebben en wel in de VSA ! In al onze landen hebben we een hoop onnozelaars zitten in de top-administratie en tussen de top-politici.

Onze lezers hebben waarschijnlijk nooit van John Sopko gehoord. Hij is de “special Inspector” van SIGAR (Special Inspector General for Afghanistan Reconstruction).
De Amerikaanse beroepspolitiekers hebben reeds niet minder dan 104 miljard dollar gestopt in deze zinloze heropbouw van dit voor een groot gedeelte achterlijke land.
Belangrijke sommen werden gewoon weggesmeten in zinloze projecten. Eén van deze projecten was de heropbouw van de Afghaanse luchtmacht!

De Amerikanen bestelden en betaalden, enkele jaren gelden, 20 vrachtvliegtuigen bij Aeritalia van het type Spartan C-27A. Voor een tot nu toe onbekende reden werden er destijds 4 stuks naar de Amerikaanse basis Ramstein in Duitsland overgevlogen waar ze nog steeds aan de grond staan. De anderen 16 toestellen (kostprijs 486.000.000 dollar) werden geschonken aan de Afghaanse luchtmacht. Maar zoals het meermaals in dergelijke landen gebeurt loopt er al eens iets mis. Zo bleek snel dat de Afghaanse luchtmacht niet beschikte over bekwame piloten om die vrachtvliegtuigen in de lucht te houden. Ook ontbrak het hen aan bekwame technici om de toestellen te onderhouden en bovendien had men geen wisseldelen besteld. Toen onze John Sopko op de hoogte werd gebracht van een in Afghanistan genomen beslissing schreef hij een boze brief naar het Pentagon om uitleg te vragen. En wat was zijn vraag?

“Ik verneem dat die 16 toestellen enkele dagen geleden verkocht werden aan een schroothandelaar voor 32.000 dollar of met een waardeverlies van 99,999 % !!! Waarom heeft de Afghaanse overheid niet ten minste de moeite gedaan om die toestellen aan andere landen te verkopen?”

U hoort hier een geluidsfragment. We weten niet wanneer onzen John, die trouwens ook waarschijnlijk een droomjob werd naar het hoofd geslingerd, een antwoord zal krijgen. Maar dat er in vele landen ongelooflijk vreselijke zaken gebeuren met belastinggelden en dat de belastingbetalers steeds de “SIGAAR”(sic) zijn staat als een paal boven water!

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

Nvdr: meer info over de corruptie-waakhond John Sopko vindt u hier.

En in deze video

 

2 gedachten over “Men zegge het voort

  1. Ik plaats mijn naam tussen al die emeritussen en hoogleraars want ik ben het volkomen eens ! Mijn tussenkomst en zeker mijn naam zullen zeker indruk maken bij de puber-groene kikker-partij en de rood van Schaamte PS en SPa

Reacties zijn gesloten.